שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

המנה הזו נולדה בלילה ארוך מאוד של הכנות בחדר האוכל.
ארז עינב, מי שהיה הסו שף שלי באותם ימים, ובימים אלו מחזיק מסעדה משלו בקפריסין,
אמר לי ב2 בלילה- נשאר לי במקרר ערימות שפונדרה שצליתי.
מפה לשם- ריגטוני שפונדרה.

החורף זה זמן נפלא להכניס לתנור שפונדרה עם שישים טון בצל לבן וכרישה, ללכת לסלון לשתות בירה צוננת, לראות סדרה שלמה בנטפליקס או לכתוב מאמר לאוניברסיטה, אחרי כמה שעות לחזור לשפונדרה שהספיקה כבר להצלות היטב ולהתרכך כמו נפש אחרי נשיקה צרפתית, ואז למזוג כוס יין אדום ולהכניס למחבת ריגטוני טרי, שפונדרה מפורקת, מרווה, קצת מנוזל הבישול ומי שלא שומר על כשרות קוביית חמאה בהחלט יכולה להוסיף.
אפשר גם בלי.
עכשיו לשבת, לשתות יין, לאכול פסטה, להבין שבחיים לא תכתבו מאמר לאוניברסיטה ותגידו תודה שאתם נושמים אוויר נקי של חורף.
שבוע טוב

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

צילום: אפיק גבאי

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

מרכיבים:

קילו בשר שפונדרה
6 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 גזרים קלופים, פרוסים גס
2 בצלים שלמים
ראש סלרי
2 כרישות חצויות
3 כפות סילאן
חצי בקבוק יין אדום
2 עלי דפנה
5 ענפי תימין
5 תמרים מיובשים
חצי כוס צימוקים חומים
5 שזיפים מיובשים
חבילת ריגטוני, ספגטי או פסטה אחרת אהובה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור על 100 מעלות.
  2. מעסים את הבשר בשמן זית. מוסיפים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, כך שהבשר יהיה עטוף כולו.
  3. שמים את הבשר יחד עם כל יתר המרכיבים בתבנית. אם הבשר לא מכוסה כולו בנוזלים, מוסיפים מים עד כיסוי.
  4. מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור למשך כ-10 שעות.
  5. מוציאים, שולפים את הבשר מהנוזל ומפוררים עם הידיים לרצועות דקיקות.
  6. עכשיו אפשר להרתיח מים בסיר, להמליח ולבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  7. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. מוסיפים את בשר השפונדרה ו-5 כפות מנוזל הבישול. מביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומגישים.

 

פורסם לראשונה במאקו.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ניוקי עננים

ניוקי עננים משמן זית כמהין

ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה. נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.

כופתאות גבינה

קבלו את המתכון לכופתאות גבינה מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

אנשים לא מספיק מעריכים קציצות דגים ברוטב שהוא החיים. סיר כזה בארוחת שישי, לצד פיתה חמה או חלה מתוקה- ואתם לא צריכים עוד שום דבר.

2 תגובות

  1. נראה מעולה.
    אני חושבת להכין לשישי בערב. אנחנו שומרי שבת וחוששת שהפסטה תתייבש על הפלטה. האם אפשר להגיש עם אורז במקום פסטה?
    תודה, כרמית

  2. עומר שלום
    נראה נפלא, רק לא מצאתי בשום מקום אם השפונדרה אמור להיות בחתיכה שלמה או בקוביות?
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)