מאז יומהולדת 45 לפני כמעט חודש חטפתי פצצה בבטן, השתתקה לי יד שמאל כמעט לחלוטין מפגיעה עצבית בכתף ועכשיו (אני מקווה שלקינוח) הצטרדתי איימים. אומרים שאתגרים רפואיים זה בסהכ מסר מגורמים עליונים. להאט. לחשוב. להסתכל פנימה. והאמת היא שבהתחלה הכאבים היו כה איומים שלא הצלחתי להסיט את המחשבה מהם לשנייה ולהתמקד במסרים ושיעורים רוחניים, אבל כשהפסקתי לרחם על עצמי והחלטתי לקחת את השליטה על החיים שוב לידיים שלי אני מצליח ללמוד לא מעט. לפענח דברים שהיו עלומים עבורי. ובין הטמפו של החיים, הורדת הרגל מגז הסטרס ואפילו תהיות לגבי הפרנסה והעתיד – הדבר המרגש ביותר היה הקשר עם הילדים. לראות את רייצ׳וק הבכור שלי מאבד שליטה ואת הלב הקטן שלו סוער בחוסר וודאות וכל זה מדאגה לאבא שלו. להסתכל איך מוּני אחותו התאומה לקחה על עצמה את תואר הרופאה של המשפחה ומחברת אותי לחשמל כל ערב לפני ההרדמות ואפילו לוּסי הקטנטונת שמקפידה לעשות לי מסאז׳ כל יום כדי שארגיש טוב יותר. להבין כמה התא המשפחתי הגרעיני שאנחנו מטפחים הוא הדבר החשוב ביותר.
יש לי המון לומר בנושא אבל נראה לי שאחכה שיחזור לי הקול לקדמותו. בנתיים נסתפק במתכון מהמם לרטטוי:
רטטוי
המרכיבים:
לירקות:
1 כוס פרוסות דלעת
1 כוס פרוסות עגבנייה
1 כוס חצאי פרוסות חציל
1 כוס פרוסות בצל
1 כוס פרוסות זוקיני
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
6 שיני שום פרוסות
2 פחיות שימורים עגבניות מרוסקות
6 עלי בזיליקום
מלח
אורגנו מיובש
פרמז'ן
אופן ההכנה:
במחבת מאדים שום בשמן זית. אחרי 3 דק' מוסיפים את העעגבניות והבזיליקום. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים עשרים דק. מתבלים ויוצקים לתבנית פיירקס עגולה קוטר 22.
מסדרים את הירקות כמו בסרטון ומניחים קבוצת ירקות אחרי קבוצת ירקות ברוטב. מתבלים בשמן זית, אורגנו מיוהש ומלח
צולים בתנור 45 דק'. מוסיפים פרמזן מגורר מלמעלה וצולים חמד דק נוספות.