השפיץ שייטל הוא חלק קטן ומדויק מתוך נתח השייטל הגדול, הממוקם באזור האחורי של הפרה, סמוך לירך (לתחת של הפרה). בניגוד לשייטל הרחב יותר, השפיץ מתאפיין במרקם עדין יותר ובטעמים עשירים ומרוכזים (כנסו להייליט ״רבע אחורי״ ותקבלו שם הסבר מיוחאי שניידר האלוף לגבי הנתח)
לשפיץ שייטל יש שכבת שומן עדינה שמוסיפה לו עסיסיות בעת הצלייה, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לסטייקים, קרפצ’יו או רוסטביף כמו בסרטון. הוא דל יחסית בשומן (כ-5%-8% בלבד, אי אפשר להיות מושלם בהכל), עשיר בחלבון איכותי (כ-20-25 גרם ל-100 גרם) ומכיל ברזל, אבץ וויטמינים ממשפחת B החיוניים לגוף.
השפיץ שייטל אהוב עלי במיוחד בזכות הגמישות שלו: הוא מתאים גם לצלייה קצרה (להלן, רוסטביף) וגם לבישול איטי. כאשר חותכים אותו נכון – נגד כיוון הסיבים – מתקבל בשר רך במיוחד.
רוסטביף ארבעה מרכיבים:
רוסטביף שפיץ שייטל
המרכיבים:
1 נתח שפיץ שייטל
8 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות חצי שעה לפני ההכנה.
מצפים את הנתח בשמן זית, מלח גס ותוקעים בתוכו את שיני השום
מניחים על רשת ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את הנתח ל-10 דקות נוספות.
מוציאים את השפיץ ונותנים לו לעמוד חצי שעה בטמפ' החדר. אני אכלתי עם כרוב ומלפפונים מותססים.
אתם יכולים לאכול איך שאתם אוהבים. למוּני החמודה שלי מרחתי מיונז על לחם על זה מעט רוסטביף ושלום על ישראל.
אמן❤️