רוסטביף שפיץ שייטל

השפיץ שייטל הוא חלק קטן ומדויק מתוך נתח השייטל הגדול, הממוקם באזור האחורי של הפרה, סמוך לירך (לתחת של הפרה). בניגוד לשייטל הרחב יותר, השפיץ מתאפיין במרקם עדין יותר ובטעמים עשירים ומרוכזים (כנסו להייליט ״רבע אחורי״ ותקבלו שם הסבר מיוחאי שניידר האלוף לגבי הנתח)

לשפיץ שייטל יש שכבת שומן עדינה שמוסיפה לו עסיסיות בעת הצלייה, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לסטייקים, קרפצ’יו או רוסטביף כמו בסרטון. הוא דל יחסית בשומן (כ-5%-8% בלבד, אי אפשר להיות מושלם בהכל), עשיר בחלבון איכותי (כ-20-25 גרם ל-100 גרם) ומכיל ברזל, אבץ וויטמינים ממשפחת B החיוניים לגוף.

השפיץ שייטל אהוב עלי במיוחד בזכות הגמישות שלו: הוא מתאים גם לצלייה קצרה (להלן, רוסטביף) וגם לבישול איטי. כאשר חותכים אותו נכון – נגד כיוון הסיבים – מתקבל בשר רך במיוחד.

רוסטביף ארבעה מרכיבים:

רוסטביף שפיץ שייטל

רוסטביף שפיץ שייטל

המרכיבים:
1 נתח שפיץ שייטל
8 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות חצי שעה לפני ההכנה.
מצפים את הנתח בשמן זית, מלח גס ותוקעים בתוכו את שיני השום
מניחים על רשת ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את הנתח ל-10 דקות נוספות.
מוציאים את השפיץ ונותנים לו לעמוד חצי שעה בטמפ' החדר. אני אכלתי עם כרוב ומלפפונים מותססים.
אתם יכולים לאכול איך שאתם אוהבים. למוּני החמודה שלי מרחתי מיונז על לחם על זה מעט רוסטביף ושלום על ישראל.

אמן❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

עוגת תפוחים

עוגת תפוחים בבקה

אני מת על עוגות תפוחים. מהעוגה שבתא שרה ז״ל הייתה אופה כל השנה והכילה תפוחים גרני סמית מתובלים, בסוכר, קינמון ומיץ לימון ועטופים בבצק פריך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)