אז מתי פגשתי לראשונה ולאחרונה בחיי את קים קרדשיאן בלייב. פייס טו פייס, כמו אחוקים מהצבא? זה היה בשיא המקריות שחלקנו מסטינג במסעדת קארבון האגדית בניו יורק. לפני עשור בערך טסתי לשבועיים לבד לניו יורק. כשנחתתי הייתי עם ג׳ט לג מהסרטים אז אמרתי לעצמי: פחמימות פשוטות יעזרו לך, עומר. זה הרי ידוע. והיישר מג׳י אף קיי לקחתי מונית לקארבון. הגעתי אוורירי ורענן כמו אחרי טיסה של 12 שעות וצפיתי במלצר גוזר לי מומרלה טרייה מול הפרצוף. מה שעוד קלטתי (וזה בזכות שירנקה שהכירה לי את העלמה קרדשיאן בימים ההם שלא הכרתי דבר חוץ ממזון) זה שקים בכבודה יושבת במסעדה ומזמינה ספייסי וודקה ריגטוני שזו בעצם פסטה ריגטוני ברוטב רוזה מעושר בוודקה והמון צ׳ילי. אני זוכר שישבתי עם עצמי במסעדה ונדהמתי באיזו פשטות, קלילות, חוסר מאמץ, נונשלנטיות עילאית הצליח השף להפוך רוטב רוזה מסחרי למנת דגל מסתורית שכולם מנסים לחקות, ואפילו קימי הגיעה בכבודה לאכול.
אז הזמנתי לעצמי את המנה והיא הייתה בהחלט וואו. אין מילים. אז למה אני מספר לכם את כל הסיפור הזה?
טוב ששאלתם: רוטב רוזה הוא אחד מרוטבי הפסטה הכי קלים להכנה, ככל הנראה מהיותר אהובים, גם על ילדים גם על מבוגרים וכמעט תמיד הוא עשוי משילוב של רסק עגבניות ו/או עגבניות מרוסקות, שמנת מתוקה ושום.
הפעם החלטתי לעשות גרסה קצת יותר מרצ׳לה חזן סטייל (היא המציאה רוטב עגבניות שמורכב מבצל, עגבניות ו… חמאה. זהו. אז על הבצל ויתרתי אבל שום הוספתי, חמאה ופרמזן.
כן, בלי שמנת. היופי ברוטב רוזה הזה שהוא מסמיך ומלבין בזכות תועפות פרמזן שמעניקות טעם אחר לחלוטין משמנת.
רוטב רוזה לפסטה
מצרכים:
1 חבילה ספגטי/בוקטיני מבושל עפי הוראות היצרן
4 כפות שמן זית
50 גר חמאה
6 שיני שום פרוסות דק
2-2.5 כוסות קרם עגבניות חלק (או קרם שרי)
80-100 גר פרמזן מגורר
50 גר חמאה
מלח, פלפל, מעט סוכר במידה וצריך (ואם אתם אוהבים אז מלא שאטה)
אופן ההכנה:
מחממים שמן וחמאה. מוסיפים שום ומטגנים בחום נמוך. מוסיפים קרם עגבניות, מצקת מי בישול הפסטה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומוסיפים חמאה ובוחשים עד שהחמאה משתלבת ברוטב. מוסיפים פרמזן מגורר ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב, מתקנים תיבול ומוסיפים עוד אקסטרה פרמזן. שיהיה❤️