שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

למי שלא יודע,
יש לי חולשה קשה לכל משפחת הפסטות.

יש כאלו שיגידו שלהכין בצק פסטה בבית זה עניין מורכב,
וזה לא שהם ממש טועים.
זאת אומרת- זה לא מהמאכלים האלו שזורקים למחבת ותוך 5 דקות הם מוכנים,
אבל אחרי שעוברים את ״מכשול הפעם הראשונה״
החיים ייראו אחרת. מבטיח לכם.

אז אם אתם רוצים לטעום ביס שלא מהעולם הזה- אבל על אמת,
תכינו את המתכון הזה.
רביולי במילוי לאבנה עיזים עם זעתר טרי ורוטב עגבניות טריות פרשי.

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

מרכיבים:

לבצק
400 גרם (3 כפות פחות 2 כפות) קמח
9 חלמונים
1 ביצה
1 כף שמן זית
20 גרם (4 כפיות) מלח

למלית 
250 גרם לאבנה כבשים
30 עלי אורגנו או זעתר
כף שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לרוטב
10 עגבניות תמר טריות
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל אדום חריף

להגשה
כף זעתר יבש
ענף זעתר טרי
פרמז׳ן מגוררת לפי הטעם

רביולי לאבנה
מזלפים מהמלית. צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים, מכניסים לשקית זילוף ומניחים בצד.
  2. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח ומוסיפים את הביצים תוך כדי עיבוד. מוסיפים שמן זית ומלח. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק- אם הוא רטוב מדי אפשר להוסיף מעט קמח, ואם הוא יבש מדי מוסיפים ביצה. אך אל תהיו פזיזים מדי, תתנו לבצק להתאחד לפני שמוסיפים עוד ועוד נוזלים או קמח.
  3. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומעבדים ידנית כדקה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  4. אחרי שעה שהבצק התקרר, מתחילים לרדד אותו במכונת פסטה לעובי הרצוי (מומלץ לעובי מספר 6).
  5. פורסים את יריעת הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל2 חלקים- לרוחב. חצי אחד יהיה החלק התחתון של הרביולי וחצי אחד יהיה החלק העליון.
  6. מזלפים את המלית על הבצק במרווחים של בערך 4 ס״מ.
  7. בעדינות וזהירות רבה- מכסים את הבצק והמלית עם החלק השני של הבצק המרודד.
  8. מהדקים את הרווחים שבין כל הגבעות של המלית ולאחר מכן מפרידים את כל הרביולים עם סכין. לאחר החיתוך נהדק שוב את הקצוות של כל חתיכה.
  9. מרתיחים מים וכפית מלח בסיר לבישול הרביולי
  10. ובנתיים נכין את הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון בערך 3 דקות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומניחים בצד.
  11. כשהמים רותחים מבשלים את הרביולי כשתי דקות, מכניסים בבת אחת נגלה שלמה של רביולים ולא משליכים אחד אחד- כדי שכולם יבושלו במידה אחידה.
  12. יוצקים 2 כפות מהרוטב לצלחת ומניחים עליו את הרביולי, מפזרים מעט זעתר יבש ועלי זעתר טריים ומגישים.
מכסים אותם ומהדקים בעדינות. צילום: סופגי
צילום: סופגי
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

מרק פטריות

קבלו את המתכון למרק פטריות מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

גרבלקס סלמון

גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם

סלט קולסלאו אסייאתי

סלט קולסלאו אסייאתי

קולסלאו זו אחת המילים שאני אוהב להגיד למוּן וריי שנמצאים בדיוק בשלב ההתפתחותי שגורם להם לחזור אחרי בניסיון ללמוד את המילה. אחרי דובדבן זו המילה

תגובה אחת

  1. אתה פשוט השראה!
    גיליתי היום את הבלוג ואני יושבת מהופנטת כבר שעתיים וחצי (במקום לצאת לריצה עם חברה)
    יש כאן אנרגיות טובותכל כך!
    לא מכירה אותך, אבל מרגישה את הלב הענק שלך ואת התשוקה המטורפת הזאת לבישול
    הצלחת לחבר אותי לכל מתכון ומתכון בעזרת הסיפורים המעניינים לימדת אותי! עם ההסתכלות המיוחדת שלך על החיים
    מאחלת לך ולמשפחתך רק טוב ושתאהב ותעוף על עצמך בכל זמן, כל הזמן! (בחיי שאתה ראוי לזה)
    מתה לנסות את הרביולי הזה ואת העראיס. עדכונים בקרוב!
    לילה טוב 3>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)