רביולי חצילים קלויים וריקוטה טרייה זו בעצם מנה שמדברת איטלקית אבל כל מרכיב בה מתאים בדיוק לנו, המטבח הישראלי.
אני מת על כיסונים מכל הסוגים, מכל העדות ומכל המדינות.
מבין שלל הכיסונים שיש בעולם, הרביולי הוא אולי המפורסם ביותר, בצק פסטה שעוטף ברכות מילויים שונים ומבושל במים. במתכון בחרתי למלא את הרביולי בחצילים קלויים. חציל קלוי בלהבה גלוייה זה החציל הטעים ביותר שניתן לבקש וביחד עם הריקוטה מתקבלת חגיגה של טעמים.
זו ללא ספק מנה שגונבת את ההצגה כל פעם מחדש.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
רביולי חצילים קלויים וריקוטה טרייה
מרכיבים:
לבצק
500 גרם קמח פסטה
5 ביצים שלמות
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית
למילוי
2 חצילים בלאדי
2 שיני שום
2 כוסות עלי תרד טרי
1 חבילת ריקוטה פרסקה
20 עלי אורגנו
1/2 כפית מלח
1/2 פלפל שחור
לרוטב
2 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- יוצרים הר קמח על משטח העבודה ובפסגה יוצרים גומה בעזרת הידיים. בתוך הגומה שמים את הביצים, שמן זית ומלח.
- בעזרת מזלג טורפים את הביצים ואט אט מוסיפים את הקמח בעזרת הערבוב לתוך בגומה, כל פעם קצת עד שהקמח כולו נטמע בביצה ומתקבל בצק פירורי. מתחילים ללוש את הבצק בידיים כ-10 דקות עד לקבלת בצק הומוגני ונעים למגע. יוצרים כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים, קולים חציל על להבת הכיריים. נותנים לאש לשרוף היטב את קליפת החציל ולרכך את בשרו. לאחר 8 דקות הופכים לצד השני ל8 דקות נוספות עד שהחציל רך אך שרוף מבחוץ. מסירים מהאש וקולפים.
- את החציל מניחים על מסננת להגרת הנוזלים (רוצים מילוי יבש לכיסונים) ומשאירים מעל הכיור במשך 15 דקות.
- במחבת עם שמן זית, מחממים באיטיות שום פרוס דק ליצירת ארומה נעימה. מוסיפים את התרד ומגבירים את הלהבה. מקפיצים 2 דקות. מעבירים את התרד והחציל לקרש חיתוך וקוצצים אותם היטב. מניחים בקערה ומוסיפים את הריקוטה, עלי האורגנו, מלח ופלפל ומערבבים את התערובת היטב.
- מוציאים את הבצק מהמקרר.
- מרדדים במכונת הפסטה עד לקבלת דף ארוך ודק.
- קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס שתיה.
- במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המילוי ומקפלים לכיסון בצורה של חצי ירח או לפי איזה קיפול שבא לכם.
- מרתיחים סיר עם מים וחצי כפית מלח.
- במחבת מחממים חמאה ושמן זית על להבה נמוכה.
- כשהמים מבעבעים מניחים בזהירות את הכיסונים ומבשלים אותם כ2 דקות עד שהם מוכנים, וישר מעבירים אותם למחבת עם החמאה והשמן, דואגים שהם יעטפו היטב את הכיסונים.
לשדרוג
מומלץ להגיש את הכיסונים עם כמה כפות ריקוטה, ומעט פלפל שחור גרוס.