אני אוהב קרקרים למרות שרק המילה קרקר גורמת לי להרגיש בין 108, אבל אין מה לעשות – קרקר קריספי זה אחת ההמצאות הקולינריות המשובחות.
לנגב איתו, לטבול אותו, להשתמש בו ככף לכל מטבל.
לקטוגנים יש כבר לא מעט סוגי קרקרים בארסנל, אבל אני חושב שזה אחד הפשוטים ביותר להכנה (וכמובן, אחד הטעימים ביותר)
הקרקר הזה עשוי מעוף טחון ותבלינים. זהו. חיי המדף שלו בערך חמישה ימים אבל מאז שהתחלתי להכין אותו ולשמור בצנצנת לא נשאר כלום אחרי יום וחצי.
שימו לכם צנצנת אחת בממ"ד. אתם לא מאמינים איזה כיף זה לכרסם אותו בזמן שממתינים לפיצוץ בשמיים, כזה שמרעיד את החלונות ואת הלב מבפנים.
והכי חשוב: שמרו על עצמכם: פיזית ונפשית. בסוף, אולי, יהיה פה טוב❤️
קרקר קריספי מעוף
המרכיבים:
1/2 קילו חזה עוף טחון
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית תערבות תבלינים שאתם אוהבים: פפריקה מעושנת, אורגנו מיובש, אבקת שום, אבקת בצל וכו.
אני תיבלתי בנענע יבשה, רוזמרין יבש, אבקת שום וקליפת לימון מיובשת וטחונה
אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד. מרטיבים את הידיים במים ומשטחים את העוף על נייר אפייה.
מניחים נייר אפייה מעל ובעזרת מערוך משטחים דק. חשוב ממש שהעוף יהיה בשכבה אחידה ודקיקה.
שולפים את הנייר האפייה העליון ומכניסים לתנור ל-40 דק' על 185 מעלות.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
כשהקרקר קר שוברים ביד לחתיכות ומאחסנים בצנצנת.