שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קרמבל תפוחים ואגסים של חדר האוכל בגירסה ללא גלוטן של דביר בר

את דביר הכרתי לפני איזה 15 שנה דרך חבר משותף שעבד במסעדה יפואית שכבר לא קיימת היום.
הייתי אז בצומת בחיי שכללה גירושין, עבודה חדשה ורצון כללי שהאדמה תבלע אותי.
דביר זיהה את כל אלה. פגשתי בחור גיי, רווק, שהיה אז דובר חברת טלוויזיה מצליחה אבל החלומות שלו היו במקום אחר לגמרי.
התחלנו להתכתב. קבענו להיפגש ומהר מאד התקרבנו מאד.
מה זה מאד? אין יום מאז שאנחנו לא פותחים את הבוקר בהודעה ומסיימים אותה בכזו.
כל אחד עבר מאז המון, מסעדות, אני בפרונט והוא כנותן שירותי סושיאל,
מערכות יחסים, המון אוכל טוב ובשנים האחרונות, שנינו התחתנו, רק לא אחד עם השני.
דביר קצת הקדים אותי בשנה עם עניין התאומים כשהביא עם רן את רוי וליבי לעולם וגם אז,
בין בקבוקים וחיתולים הוא עדיין הסמס הראשון שלי כל בוקר וגם האחרון לפני השינה.
כשהייתי שף חדר האוכל, אחד הקינוחים היה קרמבל תפוחים ואגסים
ויום אחד דביר אירח לארוחת ערב אצלו בבית אבל חסרו לו כלי הגשה לקרמבל אז הבאתי את אלו של חדר האוכל.
דביר אימץ את הקעריות לשנים שיבואו והיום שנינו בעולמות אחרים.
בשנים האחרונות דביר הפך ללא פחות מגורו ללא גלוטן בישראל, אחרי צליאק בו הוא אוחז מזה 43 שנה.
לאחרונה גם הוציא ספר מושלם בשם "עולם שלם ללא גלוטן",
שהפך תוך זמן קצר לרב מכר בקהילת הצליאק ומכר אלפי עותקים.
אני גאה בו מאד.

קרמבל אגסים של חדר האוכל ללא גלוטן

מצרכים:

4 אגסים קלופים ופרוסים למניפה או חתוכים לקוביות

150-200 גרם רסק תפוחים

1/4 כוס קמח ללא גלוטן

1/4 כוס חמאה

1/3 כוס סוכר חום דמררה

1 כפית קינמון

50 גרם שיבולת שועל ללא גלוטן

קעריות חסינות חום

אופן ההכנה:

ממלאים את הקעריות באגסים.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרמבל (הקמח, הסוכר, החמאה, שיבולת השועל והקינמון)

מסדרים את האגסים החתוכים/פרוסים מעל הרסק תפוחים ומעליהם מפזרים את פירורי הקרמבל.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.

מגישים חם לצד גלידה טובה.

בתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה

אין סוף לסוגי עוגות הגבינה שיש בעולם הזה. אבל באובייקטיביות אני סבור כי עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה זכרונה לברכה- הייתה הטעימה מכולן.

לביבות תירס וצ׳יפוטלה

לביבות תירס וצ׳יפוטלה

לביבות תירס וצ'יפוטלה הן תמונת הפרופיל של חיי בגיל 21. זרוק וחופשי ומאושר על החוף בטולום. אפס דאגות. בערב ניגשתי לאחד מדוכני האוכל ליד החוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)