קרם פרש

כמה דברים חשובים ממני אליכם:
1. הגבינה עשוייה 3.5 מרכיבים. לא היה לי מצב רוח לתקן את הקריינות
2. זו הגבינה הכי טעימה שתכינו: קרמית, שמנה, עשירה וממכרת
3. ההכנה דומה כמעט לכל הכנת גבינה ביתית: חלב מלא וחומץ עד היפרדות מוצקי השומן ממי הגבינה
4. במקרה הנ"ל לא דוחסים את הגבן ואין צורך לייבש אותו. אנחנו מעוניינים בגבן לח ואוורירי
5. ממש בא לי שתכינו את הגבינה הזו תמיד
6. אמן ויבואו ימים שקטים

קרם פרש

קרם פרש

המרכיבים:
2 ליטר חלב מלא 3.8 אחוז
6 כפות חומץ
200 גר חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח גס

אופן ההכנה:
מביאים חלב לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום.
מוסיפים חומץ ומערבבים.
די מהר מוצקי החלב יפרדו ממי הגבינה. כשזה קורה כבו את האש.
סננו את הגבן ושימרו את מי הגבינה. נצטרך אותם.

בקערה שימו את הגבן, המלח, החמאה ורבע כוס מי גבינה.
בעזרת בלנדר מוט תטחנו את הכל היטב במשך חמש דק'.
אם הגבינה קשה מדי או שקשה לכם לטחון תוסיפו עוד קצת מי גבינה.
מעבירים את הקרם החלק לצנצנת ומכניסים למקרר
כשהגבינה מתקררת היא מתגבשת ומתקשה
בתאבון.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קדירת בשר ופטריות

קדירת בשר ופטריות

סבתא עדנוש, אמא עדנה, איך שבא לכם – האישה שאני הכי נהנה לבשל איתה. נשבע לכם. היא מטורללת, מצחיקה, זורמת, חצופה, לא דופקת חשבון ומפוצצת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)