שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

קרם חצילים ולאבנה הייתה מנת הדגל של מסעדת חדר האוכל.
מנה כה מצליחה שבכלל לא ידעה שהיא כזו.
הכל התחיל מזה שבסך הכל רציתי להגיש מטבל חצילים לצד כמה פרוסות של לחם חם וקריספי,
נסיתי כמה נסיונות עד שהגעתי לתוצאה הרצויה שהכי אהבתי.
והאמת? עפו על המנה.
הביקוש המטורף מצד הלקוחות למטבח לא הפסיק, וכך הקרם חצילים הפך למנה הראשונה בחדר האוכל.

 

הכנתם ואהבתם? תתייגו אותי באינסטגרם

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

מרכיבים:

2 חצילים גדולים קלויים וקלופים (עדיף מעל להבה גלויה)
1 כף לבנה עזים עדינה
3 שיני שום
1 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כפית סילאן
1 כפית צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

  1. קולים את החצילים על להבת גז גלוייה כ15 דקות מכל הצדדים (הופכים כל כמה דקות), ולאחר מכן מצננים.
  2. מקלפים את החצילים ומניחים אותם במיכל של מעבד המזון, יחד עם שיני השום והלאבנה.
  3. טוחנים למשחה חלקה ומזלפים את שמן הזית פנימה תוך כדי ערבול עד לקבלת קרם חלק. מתבלים במלח ופלפל.
  4. יוצקים את הקרם לצלחות הגשה קטנות ומזלפים מעט סילאן ומפזרים צנוברים.
  5. מגישים עם לחם טרי ואוכלים.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

מרק פלפלים הכי טעים שיש

אין תחליף לפלפלים שנקלו על אש גלוייה- טעם ממכר ועמוק שמהווה שדרוג לכל מנה שכוללת פלפלים. והפעם- מרק פלפלים קלויים הכי טעים שיש- הוא באמת כזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)