קציצות פרגית רכות

סבתא שרה זכרה לברכה הייתה קיטוגנית, ז״א לא באמת קיטוגנית כי היא אכלה לחמים ועוגות ואפילו הייתה מוסיפה סוכר לרוטב עגבניות שלה והצימעס שלה היה מתוק רצח.
אבל היא אהבה בשר שומני, שומן אווז (שמאלץ) תועפות של חמאה וביצים.
סבתא תמיד טענה ששומן זה בריא ויתן לי כוח אבל שבחיים לא אוכל בזמן שאני חולה – ״תן לגוף שלך לנוח, אם תיהיה רעב – תאכל״
במילים אחרות סבתא האמינה ששומן הוא חבר ושצריך להקשיב לגוף ושהנכד שלה חייב קציצות שומניות כדי להיות בריא.

כלום בסיפור הזה, בפוסט הזה או בסאבטקסט שלו הוא לא המלצה רפואית אלא הסיפור האישי שלי.

אז תהנו מהסיפור (אני מקווה) ומהקציצות (אני בטוח) והכי חשוב: תיהיו בריאים

קציצות פרגית

קציצות פרגית רכות

המרכיבים:

1 קילו פרגית טחונה (פרגית מכילה 10% שומן למאה גרם לעומת 3% שמכיל חזה עוף. בכמות החלבון חזה העוף עשיר יותר אבל מינורית)
4 ביצים
1/2 כוס שומן בקר מזוקק/שומן אווז/עוף או שמן זית
1 בצל גדול מגורר או טחון ומסונן
5 שיני שום כתושות
מלח גס

אופן ההכנה:

מערבבים הכל יחד. המסה נשארת רכה מאד.

מרטיבים את היד במים ולוקחים כמות של קציצה ומחליקים למחבת עם שומן בקר מזוקק חם.
שלוש דק מכל צד.

בתאבון.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

חמאה ביתית

חמאה ביתית

ריי אוהב לעשות ניסויים. קנינו לו ספר ניסויים מדעיים והוא מתנסה בעזרתו לא מעט בתחומים שאני פחות מבין בהם. במטבח לעומת זאת אני מבין לא

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

הייתי מת להראות לכם שימוש מגניב לסיר אידוי שלהם אז מה יותר קלאסי מלחמנייה מאודה ועוד במילוי בשר מטורף ומפורק? אין! האמת שאפשר לאדות שם

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)