סבתא שרה זכרה לברכה הייתה קיטוגנית, ז״א לא באמת קיטוגנית כי היא אכלה לחמים ועוגות ואפילו הייתה מוסיפה סוכר לרוטב עגבניות שלה והצימעס שלה היה מתוק רצח.
אבל היא אהבה בשר שומני, שומן אווז (שמאלץ) תועפות של חמאה וביצים.
סבתא תמיד טענה ששומן זה בריא ויתן לי כוח אבל שבחיים לא אוכל בזמן שאני חולה – ״תן לגוף שלך לנוח, אם תיהיה רעב – תאכל״
במילים אחרות סבתא האמינה ששומן הוא חבר ושצריך להקשיב לגוף ושהנכד שלה חייב קציצות שומניות כדי להיות בריא.
כלום בסיפור הזה, בפוסט הזה או בסאבטקסט שלו הוא לא המלצה רפואית אלא הסיפור האישי שלי.
אז תהנו מהסיפור (אני מקווה) ומהקציצות (אני בטוח) והכי חשוב: תיהיו בריאים
קציצות פרגית רכות
המרכיבים:
1 קילו פרגית טחונה (פרגית מכילה 10% שומן למאה גרם לעומת 3% שמכיל חזה עוף. בכמות החלבון חזה העוף עשיר יותר אבל מינורית)
4 ביצים
1/2 כוס שומן בקר מזוקק/שומן אווז/עוף או שמן זית
1 בצל גדול מגורר או טחון ומסונן
5 שיני שום כתושות
מלח גס
אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד. המסה נשארת רכה מאד.
מרטיבים את היד במים ולוקחים כמות של קציצה ומחליקים למחבת עם שומן בקר מזוקק חם.
שלוש דק מכל צד.
בתאבון.
2 תגובות
איפה אתה משיג את שומן הבקר בצנצנות?
לטגן את הקציצות בשמן עמוק?
חייב את השומן בשר הזה?