המתכון הזה מוכר לכם?
כנראה שכן.
המתכון הזה נוצר ביום בו אירחנו שירנקה, אני וכל החתולים (עוד לפני שהתאומים נולדו) את רחלי האהובה.
אנחנו מכירים כבר כמה שנים, אבל בדרך כלל היינו מתראים רק מרחוק, עוד מימיה כעיתונאית אוכל.
כבר תקופה לא מבוטלת שאנחנו מנסים להיפגש ורודפים אחד אחרי השנייה ללא הצלחה.
בסוף זה קרה.
וכמו כל מתכון שאי פעם נוצר בשיתוף פעולה עם רחלי ושם פורסם לראשונה, בבלוג שלה קרוטית, גם המנה הזו הפכה להיות רב מכר אינטרנטי.
חדל דיבורים.
קדימה, חצי שעה מעכשיו ולכולנו יש קציצות פרגית מהממות וסלט חצילים כיפי.
אם החכמתם להקשיב לי ותוך כמה דקות כבר התחלתם לקצוץ במטבח- תשתפו אותי באינסטגרם!
קציצות פרגית רכות וסלט חצילים
מרכיבים:
1/2 בצל לבן גדול, קלוף
1/2 פלפל ירוק חריף
100 גרם שומן כבש (ליה)
3 שיני שום, קלופות
1/2 קילו פרגיות טחונות (מבקשים מהמוכר)
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה בשמן
1/2 כפית כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל, שומן הכבש והפלפל החריף לקוביות קטנות מאוד וכותשים את השום.
- בקערה גדולה שמים את כל המצרכים ולשים עד שהתערובת אחידה (בערך 2 דקות).
- עם ידיים מעט משומנות יוצרים קציצות מהתערובת, מכסים היטב ומעבירים למקרר עד שרוצים לצלות אותן.
- מחממים מעט שמן במחבת וצולים את הקציצות מ-2 הצדדים עד שנוצרים פסי צריבה יפים והקציצות מוכנות לגמרי מבפנים.
- מגישים בתוך פיתה או מעל סלט חצילים קלויים.
הערות ושדרוגים:
-אפשר להוסיף 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
-במקום כל התבלינים אפשר לשים כפית תבלין שווארמה.
-אין לכם פרגיות טחונות? אפשר גם חזה עוף טחון.
-מעדיפים בלי שומן כבש? פשוט וותרו. יצא נהדר גם בלי. אבל יותר טעים עם 🙂
ועכשיו לסלט חצילים קלויים
מרכיבים:
2 חצילים
1/2 פלפל צ’ילי חריף
1/3 בצל סגול, קלוף
2-3 עגבניות שרי
מיץ מ-1/2 לימון
2-3 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את החצילים על אש גלויה (על הכיריים בבית או על המנגל בחוץ) וצולים היטב מכל הצדדים, עד שהחציל משחיר ונעשה רך, בערך 15 דקות.
- חותכים את החציל לחצי, מוציאים את בשר החציל, זה בסדר אם נכנסות קצת חתיכות שחורות מהקליפה (במידה ויש הרבה גרעינים מוציאים אותם) ומצננים.
- קוצצים דק את העגבניות, הפלפל, החציל והבצל הסגול.
- מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים.
לשדרוג:
אפשר להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק דק.
אם אתם פחות אנשים של סלט חצילים ומעדיפים את החצילים דווקא כקרם חלק, אתם יכולים למצוא כאן מתכון.