יש מתנגדים לזה שנהפוך בצל מקורמל למאכל הלאומי?
לא.
אחלה. כך חשבתי.
כל מנה באשר היא, למעט אולי כמה יוצאות דופן
מתחילות בטיגון וקרמול בצל
הדקות החשובות האלו מוציאות ממנו טעמים מתקתקים ועמוקים
ששווים הכל.
והחלק הזה הוא לגמרי בלתי נפרד מהמנות האלו.
אז מה יש לנו כאן?
קציצות בקר בערימה מכובדת של בצלים מקורמלים
שילוב מהשמיים.
אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם! מצפה לזה
קציצות עם בצל מקורמל
מרכיבים:
לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון איכותי
1 בצל לבן
1 תפוח אדמה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב
1.5 ק״ג בצל לבן פרוס (בערך 10 בצלים בינוניים)
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות: מגרדים את הבצל ואת תפוח האדמה על פומפייה דקה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה בשר טחון ופטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות כ3 דקות מכל צד.
- מחממים תנור על 160 מעלות.
- מחממים סיר עם שמן ומאדים את הבצל כ10 דקות, מוסיפים סוכר חום, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן את הבצל על אש נמוכה, עד שהבצל מקבל צבע חום מקורמל. (סבלנות, בערך 25 דקות).
- מסדרים את הבצלים בתבנית המתאימה לתנור, עליהם מניחים את הקציצות, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.
מחפשים מתכוני קציצות בסגנונות אחרים? לחצו כאן 🙂
תגובה אחת
בטוח בלי ביצה?