שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קציצות עם בצל מקורמל

יש מתנגדים לזה שנהפוך בצל מקורמל למאכל הלאומי?
לא.
אחלה. כך חשבתי.

כל מנה באשר היא, למעט אולי כמה יוצאות דופן
מתחילות בטיגון וקרמול בצל
הדקות החשובות האלו מוציאות ממנו טעמים מתקתקים ועמוקים
ששווים הכל.
והחלק הזה הוא לגמרי בלתי נפרד מהמנות האלו.

אז מה יש לנו כאן?
קציצות בקר בערימה מכובדת של בצלים מקורמלים
שילוב מהשמיים.

 

אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם! מצפה לזה

קציצות בקר בבצלים מקורמלים
צילום: סופגי

קציצות עם בצל מקורמל

מרכיבים:

לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון איכותי
1 בצל לבן
1 תפוח אדמה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב
1.5 ק״ג בצל לבן פרוס (בערך 10 בצלים בינוניים)
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות: מגרדים את הבצל ואת תפוח האדמה על פומפייה דקה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה בשר טחון ופטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
  3. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות כ3 דקות מכל צד.
  4. מחממים תנור על 160 מעלות.
  5. מחממים סיר עם שמן ומאדים את הבצל כ10 דקות, מוסיפים סוכר חום, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן את הבצל על אש נמוכה, עד שהבצל מקבל צבע חום מקורמל. (סבלנות, בערך 25 דקות).
  6. מסדרים את הבצלים בתבנית המתאימה לתנור, עליהם מניחים את הקציצות, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.
קציצות בקר בבצלים מקורמלים
צילום: סופגי

 

מחפשים מתכוני קציצות בסגנונות אחרים? לחצו כאן 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז

אני נוטה שלא לסווג אוכל לפי הצבע של הגלם המרכזי בו, אבל בינינו, אין דבר שמגרה ומפעיל את בלוטות הטעם שלנו יותר מאשר צמד המילים מרק כתום.

כרוב ממולא צמחוני

כרוב ממולא צמחוני

הנה ההזדמנות שלכם להעלות את מעמדכם בבית ולהכין סיר מושלם של כרוב בלאדי ממולא בדברים טובים, והוא אפילו צמחוני! יאללה לעבודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)