איזה מטורף זה שאוכל משפיע ככה על כל חלק בחיים שלנו. אני לא מדבר על אוכל ברמת התזונה לגוף והשפעותיה, אלא בחוויות, בתרבות, בזיכרונות, בנפש.
אני זוכר את הנסיעות של ההורים שלי לחו״ל קודם כל בזכות הריח של המרק עוף של סבתא שרה ז"ל שהייתה מגיעה עם סבא מתי ז״ל לשמור עלינו.
סבא היה יושב וקוצץ באופן פסיכוטי ודייקני סלט דק דק ומזמזם תוך כדי אותה נעימה עשר שנים. סבתא הייתה מקפצת כמו תרנגולת בין 600 סירים ומחבתות כאילו יש להאכיל גדוד שלם. והבית? כולו מוקף ומוצף ריח של מרק עוף עם טון סלרי.
מהיום שזכיתי לחיות את חיי לצד שירנקה אני מודע ומכיר את אהבתה לקציצות עיג׳ה של אמא שלה. יש עוד כמה מנות וכל אחת מהן עם זיכרון מתקופה אחרת. העיג׳ה אבל חזרה פעם אחר פעם בסיפורים.
כינסתי את סבתא נעמי היקרה לשיחת צוות במטבח ושתראה לי בדיוק מה לעשות.
זכיתם במתכון. ממליץ לכם לשמור בחום!! עכשיו, אל תחכו❤️
קציצות עיג'ה
מצרכים:
2 קישואים מגוררים וסחוטים
(אפשר לבחור ירק אחר: בטטה, גזר, תפו"א אבל רק סוג אחד. נעמי יוצאת מהכלים שמערבבים ירקות בעיג׳ה)
8 ביצים משוקשקות מידה L
1 צרור כוסברה קצוצה גס
1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
(אפשר שמיר ופלפל חריף מי שבא לו)
1 בצל סגול קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות קמח לבן
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור (אני לא שמתי)
(אפשר כמון)
אופן ההכנה:
מגררים קישואים וסוחטים. קוצצים עשבים ושני סוגי בצל. שמים בקערה ומוסיפים ביצים משוקשקות. מערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים.
מחבת עם שמן חם. בעזרת כף מניחים מהבלילה במחבת. מטגנים עד הזהבה. 2 דק מכל צד.
סלט ירקות קצוץ דק עם שום ופלפל חריף בצד, טחינה כמובן ומי שבא לו פלחי לימון לסחוט על הכל.
אין טעים כזה.
בתאבון