יום א' תמיד קשוח. לוקח לי זמן להתאושש מהסופ"ש. ביום א' אני על אוטומט.
המנה הזו הייתה מנת הבית שלנו כשהתאומים היו קטנים ובתחילת דרכם הקולינרית.
איכשהו שכחנו ממנה. הנה כעת היא חוזרת ובגדול.
קציצות טונה ברוטב עגבניות
המרכיבים:
לקציצות:
שתי קופסאות שימורים טונה בשמן זית מסוננות
5-6 כפות קמח שקדים/פירורי לחם
1 בצל לבן
4 שיני שום
1 ביצה
מלח ופלפל
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף רסק עגבניות
1 פחית שימורים עגבניות שרי קלופות או עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה
מלח ופלפל
לימון
אופן ההכנה:
טוחנים את כל מרכיבי הקציצות למרקם חלק. יוצרים קציצות ומכניסים למקרר לשעה.
ניתן לטגן את הקציצות כעת מי שמעדיף.
במחבת רחבה מחממים שמן זית. מוסיפים פפריקה ורסק. מערבבים.
מוסיפים עגבניות מרוסקות. מתבלים ומבשלים רבע שעה.
מוסיפים קציצות ומבשלים רבע שעה.
סוחיטים מעל לימון.