שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

חריימה, דג מרוקאי, סיר דגים מכובד של כל עדה שרק מעוניינת-
אנשים עושים להם חתיכת כבוד.

ובעיניי אנשים שכחו את קציצות הדגים והן לא מוערכות מספיק.
כי קציצות דגים, כשהן ממש רכות, ונימוחות,
שוחות בסיר של רוטב עגבניות עשיר עם גרגירי חומוס –
זה הדבר הכי טעים שקיים בערך.

הכוכבות של ארוחת שישי הבאה שלכם, סמכו עליי.

 

אל תשכחו לצלם ולשתף אותי באינסטגרם!

קציצות דגים
צילום: סופגי

קציצות דגים בגרגירי חומוס ועגבניות

מרכיבים:

לקציצות
500 גרם בורי טחון ללא עור ועצמות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
בצל גדול מגורד דק בפומפיה
2 כפות לימון כבוש
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב
1 כוס חומוס (מושרה לילה קודם)
1/3 כוס שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
4 שיני שום שלמות
1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס
8 עגבניות קצוצות או טחונות גס
1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
מלח
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות- מערבבים בקערה את כל החומרים של הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים קציצות זהות בגודלן.
  2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות, כ3 דקות מכל צד.
  3. מבשלים חומוס בסיר עם מים (ללא מלח) עד ריכוך.
  4. להכנת הרוטב – מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית ומאדים את הבצל כ10 דקות, מוסיפים שום, פלפל ירוק חריף ועגבניות, ממליחים מעט, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים, תבלינים וגרגרי חומוס, מגבירים את האש עד לרתיחה, מנמיכים שוב את האש ומוסיפים את הקציצות לסיר, מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
  5. מפזרים כוסברה קצוצה בהגשה.
צילום: סופגי

 

מציע לכם, אמיתי, מהלב, ומהבטן, להכין את זה לצד הפיתה הביתית שלי.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

לביבות תירס וצ׳יפוטלה

לביבות תירס וצ׳יפוטלה

לביבות תירס וצ'יפוטלה הן תמונת הפרופיל של חיי בגיל 21. זרוק וחופשי ומאושר על החוף בטולום. אפס דאגות. בערב ניגשתי לאחד מדוכני האוכל ליד החוף

ריזוטו דלעת

ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש

זוכרים את המתכון לריזוטו פתיתים ופטריות? אז לא כזה. הפעם עשיתי ריזוטו דלעת אמיתי כמו שריזוטו אמור להיות. יודעים מה? קבלו ריזוטו כתום. בתיאבון

קציצות עוף

קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך

בנקודה בה גילו לי את הקרוהן בחרתי להפוך את האוכל- לדרך חיים. מכאן נולדו שלל מתכונים וזה אחד מהם. קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך שממש תאהבו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)