קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

חריימה, דג מרוקאי, סיר דגים מכובד של כל עדה שרק מעוניינת-
אנשים עושים להם חתיכת כבוד.

ובעיניי אנשים שכחו את קציצות הדגים והן לא מוערכות מספיק.
כי קציצות דגים, כשהן ממש רכות, ונימוחות,
שוחות בסיר של רוטב עגבניות עשיר עם גרגירי חומוס –
זה הדבר הכי טעים שקיים בערך.

הכוכבות של ארוחת שישי הבאה שלכם, סמכו עליי.

 

אל תשכחו לצלם ולשתף אותי באינסטגרם!

קציצות דגים
צילום: סופגי

קציצות דגים בגרגירי חומוס ועגבניות

מרכיבים:

לקציצות
500 גרם בורי טחון ללא עור ועצמות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
בצל גדול מגורד דק בפומפיה
2 כפות לימון כבוש
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב
1 כוס חומוס (מושרה לילה קודם)
1/3 כוס שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
4 שיני שום שלמות
1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס
8 עגבניות קצוצות או טחונות גס
1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
מלח
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות- מערבבים בקערה את כל החומרים של הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים קציצות זהות בגודלן.
  2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות, כ3 דקות מכל צד.
  3. מבשלים חומוס בסיר עם מים (ללא מלח) עד ריכוך.
  4. להכנת הרוטב – מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית ומאדים את הבצל כ10 דקות, מוסיפים שום, פלפל ירוק חריף ועגבניות, ממליחים מעט, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים, תבלינים וגרגרי חומוס, מגבירים את האש עד לרתיחה, מנמיכים שוב את האש ומוסיפים את הקציצות לסיר, מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
  5. מפזרים כוסברה קצוצה בהגשה.
צילום: סופגי

 

מציע לכם, אמיתי, מהלב, ומהבטן, להכין את זה לצד הפיתה הביתית שלי.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פאי רועים

פאי רועים ״קצת אחר״ לשירנקה

פאי רועים זה אולי אחד מהמתכונים העתיקים בהיסטוריה הקולינרית וגם אחד האהובים. אני מת על המתכון הזה. הוא מנחם אותי וטעים בטירוף! וגם התאומים יכולים

עוגת שוקולד לגן ללא גלוטן

עוגת שוקולד לגן ללא גלוטן

עוד עבר שבוע וכבר יש ימי הולדת בגן והבטחתי שאכין עוגת שוקולד טעימה!!! העוגה שפה היא קטוגנית למהדרין ומבוססת על מתכון של @oogionetblog בשינויים הנדרשים.

שמאלץ - שומן אווז

שמאלץ – שומן אווז

שומן אווז הוא שומן מן החי (מן הסתם) והוא עדיף עשרות מונים על כל השמנים הצמחיים הנוראיים. שומן אווז נולד במטבח (ככל הנראה) כפתרון קולינרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)