כל הקציצות אלנו בבית ללא גלוטן. שנים הוספתי לחם או פירורי לחם לקציצות ולא אשקר – יש לזה את הקסם הנכון, אבל בהחלט ניתן להכין קציצות פגז גם ללא גלוטן. אם בא לכם להכין את הקציצות האלו גם ללא ביצים תמירו בערך חצי כמו בשר לפרגית טחונה. ועכשיו אחרי שפתרנו את כל האלרגיות בואו תתחילו לקצץ. הרוטב פה הוא רוטב עגבניות שרי שאני מכין כבר שנים והמתכון שלו נמצא אצלי בבלוג. וכעת, אחרי אכילת הראש הזו קבלו מתכון לקציצות:
קציצות בשר ללא גלוטן
מצרכים:
1/2 קילו בשר טחון (אני טוחן מכסה אנטריקוט אפשר צוואר או כל נתח שבא לכם)
2 ביצים מידה לארג׳
1 בצל +1 כוס פטרוזיליה + 4 שיני שום + שתי כפות שמן זית – טחונים למשחה בבלנדר
1 קישוא מגורר וסחוט
1 גזר מגורר וסחוט
מלח הימלאיה או כל מלח שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
מערבבים הכל ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל אהוב עליכם (אני מכין קטנות בשביל הילדים אבל בנינו האהבה שלי היא קציצות גדולות ממש). מסדרים על נייר אפייה, מברישים בשמן זית וצולים 15 דק' על 230 מעלות (תנור שחומם מראש).
אם בא לכם פסטה: בשלו אותה לפי הוראות היצרן ותוסיפו לרוטב עם הקציצות. אין טעים כזה, באחריות.
תגובה אחת
קל ומושלם!