למה אני כל-כך אוהב את מנת הקציצות בקר עם חצילים ברוטב סצ'ואן אתם שואלים?
כי היא משלבת את שני המטבחים האהובים עליי- המטבח הישראלי והמטבח האסייתי.
אחת המנות האהובות עליי ביותר היא בקר עם חצילים ברוטב סצ׳ואן והרבה אנשים פנו אליי בטענה שאחת הבעיות עם המנה הזאת היא שחייבים לאכול אותה מיד ברגע שיוצאת מהמחבת כי אחרת הבשר נהיה צמיגי ופחות כיפי.
החלטתי לפתור את הבעיה והחלפתי את פרוסות הבקר הדקיקות מהמתכון האסייתי המקורי בקציצות נימוחות שאהובות על כולנו במטבח הישראלי וניתן לאכול אותן אפילו יום למחרת.
המנה הזו מכילה שני פטנטים נפלאים, הראשון: את חתיכות הבשר אנחנו מחליפים בקציצות טעימות ונימוחות,
והשני: הרוטב כולו – בבקבוק אחד. (All in one).
בלי להסתבך, בלי יותר מדי כלים. ותמיד תמיד טעים.
הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם
קציצות בקר עם חצילים ברוטב סצ'ואן all in one
מרכיבים:
לקציצות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לחצילים
1 חציל בלאדי פרוס לטבעות
2 כוסות שמן תירס לטיגון
רוטב
1 כוס רוטב סצ'ואן של אסם
להגשה
1 כפית שומשום לבן ושחור
כ-20 עלי כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
6 טבעות פלפל חריף
חופן קשיו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בסיר עמוק מחממים 2 כוסות שמן תירס לטיגון. כאשר השמן רותח מכניסים את פרוסות החציל באיטיות כשלוש דקות או עד הזהבה.
- לאחר הזהבה מעבירים את החצילים לנייר סופג, ממליחים ומניחים בצד.
- שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הקציצות היטב מכל צדדיהן עד השחמה. לאחר מכן מעבירים את הקציצות לנייר סופג.
- מסדרים את הקציצות והחצילים לסירוגין בתבנית המתאימה לתנור, ויוצקים את הרוטב סצ׳ואן מעל הקציצות החצילים באופן אחיד.
- מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
- אחרי שמוציאים מהתנור, מפזרים קשיו ושומשום שחור ולבן, פרוסות פלפל חריף, עלי כוסברה ובצל ירוק.
מגישים לצד אורז לבן.
בשיתוף: אסם.