קציצות בקר ברוטב סצ׳ואן עם חצילים בלי מאמץ

למה אני כל-כך אוהב את מנת הקציצות בקר עם חצילים ברוטב סצ'ואן אתם שואלים?
כי היא משלבת את שני המטבחים האהובים עליי- המטבח הישראלי והמטבח האסייתי.
אחת המנות האהובות עליי ביותר היא בקר עם חצילים ברוטב סצ׳ואן והרבה אנשים פנו אליי בטענה שאחת הבעיות עם המנה הזאת היא שחייבים לאכול אותה מיד ברגע שיוצאת מהמחבת כי אחרת הבשר נהיה צמיגי ופחות כיפי.
החלטתי לפתור את הבעיה והחלפתי את פרוסות הבקר הדקיקות מהמתכון האסייתי המקורי בקציצות נימוחות שאהובות על כולנו במטבח הישראלי וניתן לאכול אותן אפילו יום למחרת.

המנה הזו מכילה שני פטנטים נפלאים, הראשון: את חתיכות הבשר אנחנו מחליפים בקציצות טעימות ונימוחות,
והשני: הרוטב כולו – בבקבוק אחד. (All in one).
בלי להסתבך, בלי יותר מדי כלים. ותמיד תמיד טעים.

הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם

 

קציצות בקר עם חצילים ברוטב סצ'ואן all in one

מרכיבים:

קציצות בקר עם חצילים ברוטב סצ'ואן all in one

לקציצות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1  בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

לחצילים
1 חציל בלאדי פרוס לטבעות
2 כוסות שמן תירס לטיגון

רוטב
1 כוס רוטב סצ'ואן של אסם 

להגשה
1 כפית שומשום לבן ושחור
כ-20 עלי כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
6 טבעות פלפל חריף
חופן קשיו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בסיר עמוק מחממים 2 כוסות שמן תירס לטיגון. כאשר השמן רותח מכניסים את פרוסות החציל באיטיות כשלוש דקות או עד הזהבה.
  3. לאחר הזהבה מעבירים את החצילים לנייר סופג, ממליחים ומניחים בצד.
  4. שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
  5. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הקציצות היטב מכל צדדיהן עד השחמה. לאחר מכן מעבירים את הקציצות לנייר סופג.
  6. מסדרים את הקציצות והחצילים לסירוגין בתבנית המתאימה לתנור, ויוצקים את הרוטב סצ׳ואן מעל הקציצות החצילים באופן אחיד.
  7. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
  8. אחרי שמוציאים מהתנור, מפזרים קשיו ושומשום שחור ולבן, פרוסות פלפל חריף, עלי כוסברה ובצל ירוק.
    מגישים לצד אורז לבן.

בשיתוף: אסם.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות בקר ועוף במילוי פירה

קציצות בקר ועוף במילוי פירה

ומה אוכלים לצהריים? קציצות בקר ועוף ממולאות בפירה ומתבשלות להן בסאלמטק בבצלים מקורמלים מתקתקים. אז איך מכינים? טוב ששאלתם! קציצות בקר ועוף במילוי פירה מצרכים:

פשטידת אורז וקישואים

קבלו את המתכון לפשטידת אורז וקישואים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)