שירנקה גדלה בבית סופר פודי וקולינרי מבלי שהיא בכלל ידעה זאת. אבא שלה התורכי היה מתסיס מלפפונים וזיתים, מגדל בשדות ירקות אורגנים ואפילו עבד כקצב כמה שנים אז תמיד דאג לבשר לאה וכבש הכי איכותיים שיש.
אמא שלה הארגנטינאית יודעת לבשל כאילו יד אלוהים נגעה בה – מקלובה ועיג׳ה, צוואר כבש ופול, גרונות וסלרי – עזבו חגיגה של טעמים.
פעם לפני 14 שנה בערך רק כשהכרנו אבא שלה הכין קבבים כמו אלו שאתם רואים בסרטון. טיפה שיניתי אותה ממש בקטנה והוספתי גם ביצים והפכנו את המסה לקציצצתית במיוחד.
מכינים קציצות קטנות ומשטחים אותן קלות.
זה ביס ממכר.
אצל שירנקה בבית הורייה אין ארוחה בלי פלפלים חריפים, מלפפוני בלאדי ועגבניות פרוסות עם מלח גס ושמן זית – על השולחן. זה חוק. ותמיד טחינה נדירה בכמויות.
קבלו במחיאות כפיים את הקציצות של שירנקה.
קציצות בקר טורקיה סטייל
המרכיבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
3 שיני שום
1 בצל סגול בינוני
5 פלפלים בייבי צבעונים או פלפל אדום וצהוב רגילים
1 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף
2 ביצים L
1 כף גדושה רסק עגבניות ללא סוכר
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
קוצצים את כל מרכיבי הקציצה בסכין הכי קטן שיכולים
מתבלים בשמן זית, רסק, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מוסיפים שתי ביצים וממשיכים ללוש את הבשר שלוש-ארבע דק'.
מקצצים הכל.
במחבת יוצקים כף שומן בקר ומטגנים את הקציצות שתי דק' מכל צד.