שלומקה היא ללא צל של ספק הקונדיטורית והאופה של כת הדל״פ, פליאו וקיטו הטובה ביותר שיש. המאפים שלה הם לא חיקוי חיוור למקור אלא פאקינג הדבר האמיתי. היא סוגרת פינה לכל מי שמאפים ולחמים ובורקסים עדיין חסרים לו, ובתחום המתוקים היא לא פחות ממאסטרית.
הכרתי אותה לפני מס חודשים דרך חברתי ענת פרנק ומאז חיי מתוקים יותר.
והנה המתכון:
קנטוצ'יני שוקולד ואגוזים קיטו
המרכיבים:
8 ביצים
1 כוס קוקוס טחון
2 כוסות שקדים טחונים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אריתריטול
1 כף קינמון (אופציונלי)
מערבבים בקערה.
להוספה לאחר ערבוב ראשון:
150 גרם שוקולד מריר 85% (מומס ומקורר מעט)
להוספה לאחר ערבוב שני:
1 כוס שקדים שלמים
1 כוס אגוזי לוז שלמים
1 כוס אגוזי פקאן חצויים
1 כוס שוקולד צ'יפס 85% ומעלה
אופן ההכנה:
מחלקים ל 2 תבניות אינגליש מחופות בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון תחתון) כחצי שעה.
צננו לחלוטין ואז הכניסו הכיכרות למקפיא למשך כשעה, עד שהן יציבות מאוד.
פרסו בעזרת סכין חדה לפרוסות דקיקות.
סדרו את הפרוסות על נייר אפייה בשכבה אחת.
אפו בטמפרטורה של 120 מעלות למשך כשעה/ שעה וחצי, עד שהקנטוצ'יני יבשים ופריכים (ניתן גם לקצר את משך הייבוש על טמפרטורה גבוהה יותר, התוצאות טובות יותר כשזה לאט ורגוע)
צננו לחלוטין לפני אחסון. ניתן לשמור בצנצנת אטומה מחוץ למקרר או בהקפאה.