קליפות תפוז בשוקולד
מצרכים:
3 תפוזים קלופים (רק הקליפות)
סירופ
500 מל מים
500 גר סוכר
לימון סחוט
שוקולד:
200 גר שוקולד מריר
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
תהליך מעצבן אבל שווה:
מרתיחים מים ויוצקים על קליפות התפוזים. דואגים שכל הקליפות במים. משהים 12 שעות וחוזרים שוב על הפעולה.
אחרי 24 שעות מכניסים קליפות לסיר ויוצקים מים קרים. מרתיחים ומבשלים 5 דק. מסננים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
מכינים סירופ סוכר ומבשלים את הקליפות בתוכו שעה (אפשר קצת יותר) על חום נמוך וכל כמה דק לערבב.
מסננים ומייבשים את הקליפות על נייר אפייה.
ממיסים שוקולד עם שמן ומערבבים היטב. טובלים את הקליפה עד האצבעות ומעבירים לרשת לייבוש.