קיש ללא גלוטן – וישיסואז

הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית.
מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה.

קיש ללא גלוטן
צילום: סופגי

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26/28 ס״מ:

לקלתית רושתי:

1 קילו תפוחי אדמה
150 גרם מוצרלה
150 גרם צ׳דר לבן
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחר גרוס

למלית:
2 גבעולי כרישה פרוסים דק
50 גרם חמאה
עלים מ-2-3 גבעולי תימין
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע קרם פרש
5 ביצים גודל L
מלח
צרור עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קלתית רושתי: מקלפים את תפוחי האדמה, מגררים על פומפייה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה) וסוחטים היטב מכל הנוזלים ומייבשים במגבת או נייר מטבח. מעבירים את השבבים לקערה ומוסיפים גבינות, מלח ופלפל.
  2. מהדקים את חומרי הקלתית לדפנות ולשוליים של תבנית קפיצית משומנת.
  3. מכינים את המלית: מאדים את טבעות הכרישה במחבת עם חמאה ותימין, תוך כדי ערבוב עד לריכוך ללא הזהבה. מצננים.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מערבבים את הכרישה המאודה עם יתר חומרי המלית בקערה ויוצקים לתבנית עם הקלתית.
  6. אופים שעה או עד שהמלית תופחת ומתייצבת והקלתית מזהיבה יפה. מצננים לחלוטין.
  7. מחלצים את הקיש מהתבנית כשהיא קרה ויציבה, חותכים למנות ומחממים לפני ההגשה.
קיש וישיסואז
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט אבוקדו

סלט אבוקדו

קבלו כריך סלט אבוקדו שאבא שלי היה מכין לי בתור ילד (הרבה לפני ששמענו על המילה גוואקמולי) סלט אבוקדו עם ביצה קשה, בצל לבן, שמן

מק אנד צ'יז

מק אנד צ'יז

פסטה אוהבים? אוהבים! רוטב גבינות כמו מוצרלה וצ׳דר אתם אוהבים? אוהבים! אז טוסו למטבח ובעוד כעשר דק תתפנקו גם אתם ממתכון של מק אנד צי׳ז

מקלובה מצות בשר ואורז

מקלובה מצות בשר ואורז

אף לא הייתי איש משפחתי, מעולם לא חיבבתי חגים ובמשך שנים היה לי תירוץ נפלא להעדר מהחגיגות: עבודתי כטבח. הייתי הראשון להתנדב לקחת משמרת חג

2 תגובות

  1. המתכונים שלך נפלאים..
    תגביר את הקצב ל- ללא גלוטן.
    תודה
    חגית

  2. היי
    יש לי שאלה בנוגע לקלתית של הקיש וישיסואז.
    האם לא כדאי לאפות את הקלתית רושטי – באפייה חלקית מוקדמת, ואז כמובן לקצר את זמן האפייה הכלל לאחר ששמים את מילוי הכרישה.
    אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה
    זזי אלעזרי שביט
    0546539922

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)