שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית.
מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה.

קיש ללא גלוטן
צילום: סופגי

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26/28 ס״מ:

לקלתית רושתי:

1 קילו תפוחי אדמה
150 גרם מוצרלה
150 גרם צ׳דר לבן
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחר גרוס

למלית:
2 גבעולי כרישה פרוסים דק
50 גרם חמאה
עלים מ-2-3 גבעולי תימין
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע קרם פרש
5 ביצים גודל L
מלח
צרור עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קלתית רושתי: מקלפים את תפוחי האדמה, מגררים על פומפייה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה) וסוחטים היטב מכל הנוזלים ומייבשים במגבת או נייר מטבח. מעבירים את השבבים לקערה ומוסיפים גבינות, מלח ופלפל.
  2. מהדקים את חומרי הקלתית לדפנות ולשוליים של תבנית קפיצית משומנת.
  3. מכינים את המלית: מאדים את טבעות הכרישה במחבת עם חמאה ותימין, תוך כדי ערבוב עד לריכוך ללא הזהבה. מצננים.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מערבבים את הכרישה המאודה עם יתר חומרי המלית בקערה ויוצקים לתבנית עם הקלתית.
  6. אופים שעה או עד שהמלית תופחת ומתייצבת והקלתית מזהיבה יפה. מצננים לחלוטין.
  7. מחלצים את הקיש מהתבנית כשהיא קרה ויציבה, חותכים למנות ומחממים לפני ההגשה.
קיש וישיסואז
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

לאבנה ביתית

לאבנה ביתית

3 מוצרים, 6 שעות ולאבנה צחורה אחת, שתכינו בעצמכם ותגישו לשולחן החג בגאווה גדולה. המאכל הדרוזי הראשון שאנחנו מכירים כילדים הוא לאבנה. הגבינה הטעימה והחמצמצה,

פריקסה – המדריך המלא

כששירן נכנסה להריון, החלו לה חשקים בלתי הגיוניים, ההריונית דורשת פריקסה. כמה טוב שהכנתי עבור כולכם את המדריך המושלם והמקיף להכנת פריקסה בבית.

תגובה אחת

  1. המתכונים שלך נפלאים..
    תגביר את הקצב ל- ללא גלוטן.
    תודה
    חגית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)