הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית.
מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה.
קיש ללא גלוטן – וישיסואז
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26/28 ס״מ:
לקלתית רושתי:
1 קילו תפוחי אדמה
150 גרם מוצרלה
150 גרם צ׳דר לבן
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחר גרוס
למלית:
2 גבעולי כרישה פרוסים דק
50 גרם חמאה
עלים מ-2-3 גבעולי תימין
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע קרם פרש
5 ביצים גודל L
מלח
צרור עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- מכינים קלתית רושתי: מקלפים את תפוחי האדמה, מגררים על פומפייה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה) וסוחטים היטב מכל הנוזלים ומייבשים במגבת או נייר מטבח. מעבירים את השבבים לקערה ומוסיפים גבינות, מלח ופלפל.
- מהדקים את חומרי הקלתית לדפנות ולשוליים של תבנית קפיצית משומנת.
- מכינים את המלית: מאדים את טבעות הכרישה במחבת עם חמאה ותימין, תוך כדי ערבוב עד לריכוך ללא הזהבה. מצננים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את הכרישה המאודה עם יתר חומרי המלית בקערה ויוצקים לתבנית עם הקלתית.
- אופים שעה או עד שהמלית תופחת ומתייצבת והקלתית מזהיבה יפה. מצננים לחלוטין.
- מחלצים את הקיש מהתבנית כשהיא קרה ויציבה, חותכים למנות ומחממים לפני ההגשה.
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂
2 תגובות
המתכונים שלך נפלאים..
תגביר את הקצב ל- ללא גלוטן.
תודה
חגית
היי
יש לי שאלה בנוגע לקלתית של הקיש וישיסואז.
האם לא כדאי לאפות את הקלתית רושטי – באפייה חלקית מוקדמת, ואז כמובן לקצר את זמן האפייה הכלל לאחר ששמים את מילוי הכרישה.
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה
זזי אלעזרי שביט
0546539922