קיש ללא גלוטן – וישיסואז

הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית.
מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה.

קיש ללא גלוטן
צילום: סופגי

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26/28 ס״מ:

לקלתית רושתי:

1 קילו תפוחי אדמה
150 גרם מוצרלה
150 גרם צ׳דר לבן
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחר גרוס

למלית:
2 גבעולי כרישה פרוסים דק
50 גרם חמאה
עלים מ-2-3 גבעולי תימין
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע קרם פרש
5 ביצים גודל L
מלח
צרור עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קלתית רושתי: מקלפים את תפוחי האדמה, מגררים על פומפייה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה) וסוחטים היטב מכל הנוזלים ומייבשים במגבת או נייר מטבח. מעבירים את השבבים לקערה ומוסיפים גבינות, מלח ופלפל.
  2. מהדקים את חומרי הקלתית לדפנות ולשוליים של תבנית קפיצית משומנת.
  3. מכינים את המלית: מאדים את טבעות הכרישה במחבת עם חמאה ותימין, תוך כדי ערבוב עד לריכוך ללא הזהבה. מצננים.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מערבבים את הכרישה המאודה עם יתר חומרי המלית בקערה ויוצקים לתבנית עם הקלתית.
  6. אופים שעה או עד שהמלית תופחת ומתייצבת והקלתית מזהיבה יפה. מצננים לחלוטין.
  7. מחלצים את הקיש מהתבנית כשהיא קרה ויציבה, חותכים למנות ומחממים לפני ההגשה.
קיש וישיסואז
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

הייתי מת להראות לכם שימוש מגניב לסיר אידוי שלהם אז מה יותר קלאסי מלחמנייה מאודה ועוד במילוי בשר מטורף ומפורק? אין! האמת שאפשר לאדות שם

סיר קציצות דגים

סיר קציצות דגים

קבלו ת׳סיר המדהים הזה שכאילו נולד להכיל קציצות מכל הסוגים. הפעם הכנתי לכם קציצות דגים שאני מכין שנים, הם טעימות בטירוף, קלות להכנה והילדים מקרנפים

חלמונים כבושים במלח

חלמונים כבושים במלח

הנה משהו שממש כדאי לכם לאמץ. טכניקה איטלקית עתיקת יומין לכבישת חלמונים. החלמונים מתייבשים בשני שלבים: הראשון הוא המלח והשני הוא בטמפ של 60 מעלות

2 תגובות

  1. המתכונים שלך נפלאים..
    תגביר את הקצב ל- ללא גלוטן.
    תודה
    חגית

  2. היי
    יש לי שאלה בנוגע לקלתית של הקיש וישיסואז.
    האם לא כדאי לאפות את הקלתית רושטי – באפייה חלקית מוקדמת, ואז כמובן לקצר את זמן האפייה הכלל לאחר ששמים את מילוי הכרישה.
    אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה
    זזי אלעזרי שביט
    0546539922

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)