הכנתי לכם ריל ממש חמוד על מה שכל החיים לא סבלתי את השם שלה: קיש.
רק המילה קיש הביאה לי רעד בגוף. לא משנה שבמשך שניים היינו אופים קישים באירועים סופר יוקרתיים תמיד זה לא דיבר אלי בשום צורה.
והיום ממש לא מצאתי את הכוחות להקליט וייס אובר שילווה את הסרטון. הלב שלי עם החיילים בלבנון ועם כל כוחות הבטחון שנמתחים עד הקצה במטרה להגן עלינו.
לא יודע, כל מילה שאני מוציא מרגישה לי סוג עצום של פריבילגיה. אנחנו בריאים וביחד ונעבור את זה ועדיין אוף על הכל.
הכל מדכא ומייאש וליבי עם החטופים ומשפחותיהם, עם המפונים מביתם, עם אינסוף משפחות שהתרסקו לאלף אלפי רסיסים.
בא לי שהשנה הזו נוכל שוב לחייך מכל הלב הפצוע והמדמם של כולנו.
שנה טובה. אני מקווה.
קיש גבינות וכרישה
המרכיבים:
לבצק
150 גר מוצרלה יבשה מגוררת
150 גר גאודה מגוררת
2 כפות גדושות גבינת שמנת פילדלפיה
3 – 2.5 כוסות קמח שקדים
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
250 מל שמנת 38%
ביצה L
150 גר' פטה מפוררת
100 גר' גאודה/מוצרלה
50 גר' פרמזן
2 כרישות צעירות פרוסות דק
אופן ההכנה:
מתחילים בבצק:
מחממים תנור ל-170 מעלות
במעבד מזון או ביד מערבבים את כל המצרכים ולשים לקבלת בצק.
מרדדים בין שני ניירות אפייה ומניחים את הבצק בעדינות בתבנית מתאימה לקיש בקוטר 26
מסלקים קצוות בצק (לא חובה) ואופים 12 דקות
מכינים את המילוי:
מערבבים הכל היטב פרט לכרישה. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים לקיש האפוי. מסדרים כרישה ואופים 45 דק' על חום של 180 מעלות.