לא אשקר. התזונה שלי משפיעה על כל הבית. הילדים ושירנקה לא נוגעים כמעט בכלל בלחמים. הם שותים המון מרק עוף ומרק עצם. הממרח האהוב עליהם זה הנוטלה שאבא מכין. הם מנשנשים ביף ג׳רקי ושותים בבית רק מים. יחד עם זאת אני באמת לא כופה. אני במאבק סמוי למנוע ממתקים בבית אבל בטיולים ובימי הולדת של חברים בחיים לא אמנע מהם את החוויה. הכיוון הכללי הוא דל בפחמימה ומיזעור חשיפה לסוכר אבל לא באופן קיצוני. במידה וריי יבקש פסטה הוא מיד יקבל. במידה ולוּס רוצה אורז – זה יחכה לה על השולחן. מוּן למען האמת לא מבקשת שום דבר פרט לבשר עם אבוש. קרניבורית קטנה שלי. מה שכן אני משתדל תמיד להכין להם רוטב טרי וטעים לפסטה, להוסיף כורכום לאורז ולטגן להם את השניצלים בשומן בקר או בשמן זית. שינויים קטנים ועדינים אבל משמעותיים עבורי.
לאחרונה הכנתי להם גם סוכריות גומי עשוייות מקלמנטינות והם עפו על זה. נרשמה עוד הצלחה במלחמה בסוכר.
הייתה פה השבוע סדנא קטוגנית והכנו יחד קוסקוס עשוי כרובית עם מרק בשר ועצם עשיר ואפילו קישואים ממולאים. את המנה הזו הגשתי להם לשולחן ולשמחתי נרשמה התלהבות מרובה. ואם זה עבר את מבחן הילדים אני משוכנע שגם אתם תעופו על זה
קישוא ממולא, מרק בשר וקוסקוס קטוגני
המרכיבים:
לקוסקוס:
1 ראש כרובית מגורד דק בפומפייה או במעבד מזון
2 כוסות מרק בשר (הנה המתכון)
למרק:
2 כפות שמן זית או שומן בקר מזוקק
1 בצל לבן גדול ופרוס גס
400 גר אונטריב קוביות (או כל בשר שאתם אוהבים במרק)
4 שיני שום פרוסות
1 שורש כורכום פרוס או כף אבקת כורכום
4 ענפי סלרי קצוצים גס
2 כוסות דלעת קוביות
1/4 כרוב פרוס
1 לפת קלופה ופרוסה
1 קולורבי קלוף ופרוס
4 עגבניות טריות מגוררות בפומפייה או במעבד מזון
1 עצם (מח, ברך, רגל – ואפשר גם לוותר)
1 כף פפריקה מעושנת – לא חובה
מלח גס ופלפל שחור
מים לכיסוי
לקישואים:
10 קישואים מרוקנים
300 גר בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס מים קרים
מלח גס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1 כף רסק עגבניות נטול סוכר
1 כוס מרק של הקוסקוס
מלח גס
אופן ההכנה:
מרק:
מטגנים בצל ובשר ומוסיפים את כל המרכיבים. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים שלוש שעות
קוסקוס:
מגררים כרובית ומסדרים על רשת של סיר אידוי. בסיר יוצקים שתי מצקות מהמרק. מכסים ומאדים 15 דק. מוציאים את הכרובית המאודה לקערה ומתבלים בשמן זית ומלח.
קישואים:
ממלאים את הקישואים בבשר
במחבת עם שמז מטגנים שום ואת הקישואים משני הצדדים. מערבבים מרק עם רסק ומלח ויוצקים על בקישואים. מבשלים 45 דק'.