מרכיבים:
6 קישואים עגולים קלופים
2 כפות שמן זית
1 עגבנייה קלופה ופרוסה
1 לימון פרוס דק בקליפתו
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס (125 מ״ל) ציר ירקות חם
1 מקל קינמון
למילוי
1 בצל קצוץ
1 כפות שמן זית
1/2 כוס (125 גרם) אורז פרסי
1 כוס (250 מ״ל) ציר ירקות או עוף חמים (מתכונים בעמודים אחרים)
1 ביצה
2 כפות עלי שמיר קצוצים
2 שיני שום כתושות
מעט קינמון
2 תמרים לחים מגולענים וקצוצים
אופן ההכנה:
- מסירים לקישואים את חלקם העליון ובעזרת כף מרוקנים את הפנים, שישמש כמצע לתבשיל.
- מכינים את המילוי- בסיר עבד מטגנים את הבצל בשמן חם עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך בחישה, עד שמתחיל להזהיב. מנמיכים מאוד את האש ומוסיפים את הציר החם, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים לתערובת האורז את הביצה, שמיר, שום, קינמון, תמרים קצוצים ומתבלים במלח ופלפל שחור. ממלאים את הקישואים ומכסים בכיסוי שהוסר.
- מורחים את הקישואים מכל הצדדים בשמן זית ומתבלים היטב מכל הצדדים.
- מרפדים סיר כבד ורחב בפנים של הקישואים ומטגנים במעט שמן זית חם, מסירים מהאש.
- מניחים מעל פרוסות עגבנייה ולימון. מניחים מעליהם את הקישואים הממולאים, יוצקים את ציר הירקות החם ואת מקל הקינמון ומכסים.
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש על חום גבוה (220 מעלות). במהלך האפייה מרטיבים את הקישואים ברוטב שבסיר.
- ניתן להעביר לתבנית לפני האפייה.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז