נסעתי לאורי מאיר צ׳יזיק האיש והאגדה מאחורי המרכז להנהגת הבריאות כדי ללמוד איך להכין קימצ׳י. קימצ׳י זה למעשה כרוב מותסס בדיוק כמו שכבר לימדתי אתכם אבל בגרסה הקוריאנית – מתובל, מפוצץ אוממי וממכר ועל הדרך זכיתם בפצצת פרוביוטיקה למעיים שלכם. אורי משתמש בפלפל חריף מותסס ומיסו עגבניות ושום כבוש ופפריקה שהוא מכין בעצמו, אבללללל אתם יכולים בקלות להשתמש בפלפל חריף, שום טרי ורסק עגבניות. העיקר וזה העיקר הכי חשוב לעבוד לפי נוסחה מדוייקת. קוצצים גס כרוב סיני ושוקלים אותו. עכשיו מחשבים שני אחוז ממשל הכרוב וזו כמות המלח שנוסיף. זו הנוסחה ואל תסטו ממנה.
קימצ'י
מצרכים:
1 כרוב סיני
מלח
כף מיסו עגבניות/ רסק עגבניות
כף חריף מותסס
4 שיני שום מותסס/טרי קצוצות/כתושות
אופן ההכנה:
מניחים קערה על גבי משקל ומאפסים.
מפרקים את עלי הכרוב הסיני ומעבירים לקערה.
מוסיפים 2% מלח ביחס למשקל עלי הכרוב.
מניחים למנוחה של לילה (רצוי לכסות בבד/ קערה כדי שלא ייכנסו חרקים פנימה).
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב יחד (עד שעלי הכרוב מכוסים בתבלינים).
דוחסים היטב לצנצנת כך שהנוזלים שהגיר הכרוב יחד עם התבלינים יכסו את עלי הכרוב וסוגרים את הצנצנת במכסה שיאטום אותה היטב.
ב-3-4 הימים הראשונים פותחים לרגע את המכסה כדי לאפשר לגזים המצטברים לצאת,
לאחר מכן משאירים את הצנצנת סגורה על השיש/ שולחן המטבח.
מומלץ להשאיר את הצנצנת סגורה לפחות ל-10 ימים לפניהאכילה. (ככל שתשאירו את הצנצנת בחוץ הטעמים ישתנו ויעמיקו)
תגובה אחת
נשמע אחלה מתכון
מבקש הבהרה לגבי "כף חריף מותסס"
מה זה ?
בברכה ותודה