קימצ'י

נסעתי לאורי מאיר צ׳יזיק האיש והאגדה מאחורי המרכז להנהגת הבריאות כדי ללמוד איך להכין קימצ׳י. קימצ׳י זה למעשה כרוב מותסס בדיוק כמו שכבר לימדתי אתכם אבל בגרסה הקוריאנית – מתובל, מפוצץ אוממי וממכר ועל הדרך זכיתם בפצצת פרוביוטיקה למעיים שלכם. אורי משתמש בפלפל חריף מותסס ומיסו עגבניות ושום כבוש ופפריקה שהוא מכין בעצמו, אבללללל אתם יכולים בקלות להשתמש בפלפל חריף, שום טרי ורסק עגבניות. העיקר וזה העיקר הכי חשוב לעבוד לפי נוסחה מדוייקת. קוצצים גס כרוב סיני ושוקלים אותו. עכשיו מחשבים שני אחוז ממשל הכרוב וזו כמות המלח שנוסיף. זו הנוסחה ואל תסטו ממנה.

קימצ'י

מצרכים:
1 כרוב סיני
מלח
כף מיסו עגבניות/ רסק עגבניות
כף חריף מותסס
4 שיני שום מותסס/טרי קצוצות/כתושות

אופן ההכנה:
מניחים קערה על גבי משקל ומאפסים.
מפרקים את עלי הכרוב הסיני ומעבירים לקערה.
מוסיפים 2% מלח ביחס למשקל עלי הכרוב.
מניחים למנוחה של לילה (רצוי לכסות בבד/ קערה כדי שלא ייכנסו חרקים פנימה).
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב יחד (עד שעלי הכרוב מכוסים בתבלינים).
דוחסים היטב לצנצנת כך שהנוזלים שהגיר הכרוב יחד עם התבלינים יכסו את עלי הכרוב וסוגרים את הצנצנת במכסה שיאטום אותה היטב.
ב-3-4 הימים הראשונים פותחים לרגע את המכסה כדי לאפשר לגזים המצטברים לצאת,
לאחר מכן משאירים את הצנצנת סגורה על השיש/ שולחן המטבח.
מומלץ להשאיר את הצנצנת סגורה לפחות ל-10 ימים לפניהאכילה. (ככל שתשאירו את הצנצנת בחוץ הטעמים ישתנו ויעמיקו)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פשטידת קישואים

פשטידת בטטות

קבלו את המתכון לפשטידת בטטות מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

לאבנה ביתית

לאבנה ביתית

3 מוצרים, 6 שעות ולאבנה צחורה אחת, שתכינו בעצמכם ותגישו לשולחן החג בגאווה גדולה. המאכל הדרוזי הראשון שאנחנו מכירים כילדים הוא לאבנה. הגבינה הטעימה והחמצמצה,

מג'דרה עם אטריות

מג'דרה עם אטריות

כשהייתי ילד הייתי נוסע עם אבא שלי לחבר שלו ברהט – ישוב בדואי בנגב ממש ליד הכפר בו גדלתי. אבא שלי איש חינוך והחבר שלו

תגובה אחת

  1. נשמע אחלה מתכון
    מבקש הבהרה לגבי "כף חריף מותסס"
    מה זה ?
    בברכה ותודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)