לפני 23 שנה עבדתי בתור טבח טמבל בבית קפה ברחוב קינג ג׳ורג׳ שנקרא קפה מאיר ע״ש מאיר דיזינגוף, ובכל שבת הייתה ארוחת בוקר מפוארת שכללה מאפים וקשקושים וקוקו סבזי עצום מימדים, טעים ברמות, ירוק לחלוטין, לימוני ומעט חריף.
בגדול – זו חביתה עם כל סוגי העשבים שיש לכם, גם תרד הולך והאמת שתרגישו חופשי להתפרע.
אחרי לילה נטול שינה איכותית והתעוררות מוקדמת (הילדים לעומת זאת ישנו מושלם עד 8:03 בתוך הממ״ד) לכל הדעות, התלבשתי (נו, עטיתי סינר זה גם משהו) ונכנסתי למטבח להכין את החביתה הפרסית הכי שווה שיש.
חיכיתי בסבלנות שכולם יתעוררו ובלי אזעקה ובלי התראה איימתי עליהם שזה מה שאוכלים הבוקר.
ומילה אישית: שמרו על עצמכם ואני לא מדבר רק על הממ״ד. אני מתכוון דווקא לצד של הנפש. נסו להתנתק קצת. לנשום הרבה. לחבק את המשפחה ולחשוב חיובי.
קוקו סבזי
המרכיבים:
1 צרור כוסברה, פטרוזיליה, שמיר (אחד מכל אחד)
1/2 צרור שמיר
5 גבעולי בצל ירוק
2 קישואים מגוררים וסחוטים
1 חבילת אספרגוס
5 ביצים
כפית גדושה כורכום
מלח ופלפל
קוצצים הכל
מערבבים הכל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת מעט עמוקה מחממים חמאה/גהי/שמן זית
יוצקים את המסה
מטגנים על חום גבוה 5 דק'.
מעבירים לתנור ל-25 דק'.
מגישים עם לימון, חריף, בצל סגול פרוס ויוגורט הכי שמן שיש לכם.