בא לכם להכין משהו טעים? לבשל עם הילדים? לבד? סידרתם כבר את כל המזווה מאה פעם? כמה פעמים איפרו אתכם? כמה פעמים בכיתם פתאום ככה באמצע היום? כמה לילות לבנים? כמה פעמים הסתכלתם על הילדים שלכם בשבוע האחרון והרגשתם איך הלב שלכם לא עומד בזה?
קבלו הפוגה קלה מהכל. מקווה לפחות.
קונכיות פסטה ממולאות בשר
מצרכים:
1 חבילה פסטה קונכיות גדולות
מילוי:
1/2 קילו בקר טחון
1 בצל לבן גדול קצוץ ומטוגן באיטיות בשמן זית
1/3 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כף רסק עגבניות
1 תפוא גדול קלוף
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
רוטב:
1/4 כוס שמז
10 עגבניות תמר רבעים או 50 עגבניות שרי חצאים
5 שיני שום פרוסות דק
1 כף רסק עגבניות
1 כף סוכר לבן (לא חובה)
מלח ופלפל
בסיר עם ברבה מים רותחים ומלח מבשלים קונכיות 4-5 דק ומעבירים למי קרח.
מילוי:
מערבבים את כל המצרכים. לוקחים כל פעם מעט מתערובת הקציצה וממלאים את הפסטה בול כמו בסרטון
רוטב:
בשמן זית חום נמוך מאגנים שום עד הזהבה. מגבירים למקס ומוסיפים עגבניות. מערבבים קלות ומכסים לחמש דק. מסירים מכסה ובעזרת כף עץ מועכים את העגבניות. מכסים שוב ומבשלים על אש בינונית עשר דק. מסירים מכסה ומוסיפים רסק עגבניות. סוכר מי שבא לו. כוס מים רותחים. מלח פלפל.
מביאים לרתיחה. מנמיכים ומוסיפים את כל הקונכיות. מבשלים חצי שעה על אש בינונית. מי שבא לו יכול עשר דק אחרונות לצלות בתנור ללא מכסה על 240 מעלות.
בתאבון