בינינו, ממולאים זה החיים. מכל ירק. פלפלים, כרוב, עגבניות, חצילים, בצלים וכו'.
מקולורבי יש נטייה להתחמק כי התקבל הרושם והשתרשה להסטיגמה שהוא ירק קשה לריקון, אבל מעבר לזה שזה פייק גמור, דעו לכם שמתחת למעטה העלווה המפוארת שלו מסתתר לו צמר גפן שרק מחכה ליחס חם. ואפרופו חום, צלייה שלו בתנור מוציאה ממנו קסמים מתוקים בטירוף.
לפני כמה ימים הראיתי לכם איך להכין שפונדרה בתנור בקלי קלות וחלק למנות לשעת חירום. אז גברותיי ורבותיי שעת החירום הגיעה, הגינה סיפקה קולורבי סקסי למהדרין וחיש קל רוקנתי וקילפתי, הפשרתי את הבשר המפורק והוספתי לו אורז כרובית ותבלינים טריים ויבשים. בישלתי אותם בציר בקר אבל גם ציר עוף או מים יעבדו נפלא. בצלים, כורכום, כמון והכי חשוב: את העלים לא זורקים. מעבר לזה שהם מזינים מאד, הם גם טעמים להפליא וחלק בלתי נפרד מהירק. נסו לצמצם בזבוז מזון. תנו כבוד לטבע, לאדמה ולירק שהתאמצו כל כך.
קולורבי ממולא בשר מפורק
המרכיבים:
5 קולורבי קלופים ומרוקנים
למילוי:
400 גר שפונדרה מפורקת (מתכון בבלוג)
1 כוס אורז כרובית (כרובית מגוררת דק)
3 שיני שום כתושות
1 כוס כוסברה שצוצה
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/4 כוס שמן זית
לרוטב:
3 בצלים פרוסים
1/2 ראש שום
1 כפית זרעי כמון
1 שורש כורכום פרוס או כף שטוחה אבקה
4 ענפי סלרי קצוצים
600 מ"ל נוזל רותח איזה שתבחרו ממה שהצעתי
אופן ההכנה:
מערבבים מילוי וממלאים קולורבי
בסיר רחב מטגנים בצל שום כמון, סלרי, כורכום
אחרי חמש דק מוסיפים נוזל רותח ועלי קולורבי.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים וחצי.