קולורבי ממולא בשר מפורק

בינינו, ממולאים זה החיים. מכל ירק. פלפלים, כרוב, עגבניות, חצילים, בצלים וכו'.
מקולורבי יש נטייה להתחמק כי התקבל הרושם והשתרשה להסטיגמה שהוא ירק קשה לריקון, אבל מעבר לזה שזה פייק גמור, דעו לכם שמתחת למעטה העלווה המפוארת שלו מסתתר לו צמר גפן שרק מחכה ליחס חם. ואפרופו חום, צלייה שלו בתנור מוציאה ממנו קסמים מתוקים בטירוף.

לפני כמה ימים הראיתי לכם איך להכין שפונדרה בתנור בקלי קלות וחלק למנות לשעת חירום. אז גברותיי ורבותיי שעת החירום הגיעה, הגינה סיפקה קולורבי סקסי למהדרין וחיש קל רוקנתי וקילפתי, הפשרתי את הבשר המפורק והוספתי לו אורז כרובית ותבלינים טריים ויבשים. בישלתי אותם בציר בקר אבל גם ציר עוף או מים יעבדו נפלא. בצלים, כורכום, כמון והכי חשוב: את העלים לא זורקים. מעבר לזה שהם מזינים מאד, הם גם טעמים להפליא וחלק בלתי נפרד מהירק. נסו לצמצם בזבוז מזון. תנו כבוד לטבע, לאדמה ולירק שהתאמצו כל כך.
קולורבי ממולא בשר מפורק

קולורבי ממולא בשר מפורק

המרכיבים:
5 קולורבי קלופים ומרוקנים

למילוי:
400 גר שפונדרה מפורקת (מתכון בבלוג)
1 כוס אורז כרובית (כרובית מגוררת דק)
3 שיני שום כתושות
1 כוס כוסברה שצוצה
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/4 כוס שמן זית

לרוטב:
3 בצלים פרוסים
1/2 ראש שום
1 כפית זרעי כמון
1 שורש כורכום פרוס או כף שטוחה אבקה
4 ענפי סלרי קצוצים
600 מ"ל נוזל רותח איזה שתבחרו ממה שהצעתי

אופן ההכנה:
מערבבים מילוי וממלאים קולורבי
בסיר רחב מטגנים בצל שום כמון, סלרי, כורכום
אחרי חמש דק מוסיפים נוזל רותח ועלי קולורבי.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים וחצי.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות עם בצל מקורמל

קציצות עם בצל מקורמל

קציצות בקר בערימה מכובדת של בצלים מקורמלים- זה לא פחות משילוב מהשמיים. תשקיעו בקרמול הבצל, בסבלנות ואהבה, אתם לא יודעים כמה זה שווה את זה.

מקלובה קטוגנית

מקלובה קטוגנית

חברותיי וחבריי הקיטוגנים לאחרונה אני מעלה פה לא מעט ״מהפוכות״ וביקשתם מקלובה קטוגנית, אז עבדכם הנאמן שקד על אחת כזו מלכותית ושווה ברמותתת. נשבע לכםן.

דים סאם

דים סאם

ראיתי איזה סרטון לפני המלחמה עוד של מישהי שמכינה דים סאם בצורת ורד, וזה היה כה יפה ורומנטי, והחלטתי להכין משהו בסגנון. זה היה יום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)