אני חולה קוטג׳ ברמות. הקוטג׳ 12 הוא הצלה ענקית כי הוא מותר בקיטו, אבל אין אותו תמיד במלאי וחוץ מזה, אין כיף מלהכין לעצמך קוטג׳ לבד בבית ולשלוט בכמה שומני אנחנו רוצים אותו.
מה עוד כיף? שהגבינה צריכה שלושה וחצי מרכיבים: חלב, שמנת, חומץ ומלח. זהו. כימיה פשוטה ויש ואתם הופכים לגבנים חובבים אך מושלמים.
קוטג' ביתי
מצרכים:
2 ליטר חלב 3 אחוז
1 חבילה שמנת 38 אחוז (אפשר פחות אחוזים אפשר גם בלי)
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס מיץ לימון (אפשר גם רק לימון או רק חומץ בכמות של חצי כוס)
כפית גדושה של מלח
אופן ההכנה:
בסיר רחב יוצקים חלב וחצי מכמות השמנת ומחממים בזהירות. כשטמפ' החלב נעה בין 40-50 מעלות (אפשר מדחום אפשר לבדוק עם האצבע) מכבים את האש ומוסיפים חומץ. מערבבים בעזרת כף עץ 3 דק בערך עד שהחלב נשבר לנוזל ומוצקים. בוחשים בעדינות. לא להתפרע.
מסננים את הנוזל לתוך שק חיתול ושומרים את הגבן. מסננים 5 דק.
את הגבן בחיתול טובלים במי קרח (זה לא חובה אפשר פשוט לצנן את המסה. אני אוהב לזרז תהליך ולהסיר שאריות חומץ מהגבינה)
מוסיפים מלח ואת יתרת השמנת או לפי המרקם שבא לכם.