קוטג' ביתי

אני חולה קוטג׳ ברמות. הקוטג׳ 12 הוא הצלה ענקית כי הוא מותר בקיטו, אבל אין אותו תמיד במלאי וחוץ מזה, אין כיף מלהכין לעצמך קוטג׳ לבד בבית ולשלוט בכמה שומני אנחנו רוצים אותו.
מה עוד כיף? שהגבינה צריכה שלושה וחצי מרכיבים: חלב, שמנת, חומץ ומלח. זהו. כימיה פשוטה ויש ואתם הופכים לגבנים חובבים אך מושלמים.

קוטג' ביתי

קוטג' ביתי

מצרכים:

2 ליטר חלב 3 אחוז
1 חבילה שמנת 38 אחוז (אפשר פחות אחוזים אפשר גם בלי)
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס מיץ לימון (אפשר גם רק לימון או רק חומץ בכמות של חצי כוס)
כפית גדושה של מלח

אופן ההכנה:

בסיר רחב יוצקים חלב וחצי מכמות השמנת ומחממים בזהירות. כשטמפ' החלב נעה בין 40-50 מעלות (אפשר מדחום אפשר לבדוק עם האצבע) מכבים את האש ומוסיפים חומץ. מערבבים בעזרת כף עץ 3 דק בערך עד שהחלב נשבר לנוזל ומוצקים. בוחשים בעדינות. לא להתפרע.
מסננים את הנוזל לתוך שק חיתול ושומרים את הגבן. מסננים 5 דק.
את הגבן בחיתול טובלים במי קרח (זה לא חובה אפשר פשוט לצנן את המסה. אני אוהב לזרז תהליך ולהסיר שאריות חומץ מהגבינה)
מוסיפים מלח ואת יתרת השמנת או לפי המרקם שבא לכם.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

טרין כבד עוף

טרין כבד עוף מושלם

לא מכיר ארוחה שמישהו לא מייחל בסתר שיהיה טרין כבד עוף עליה. אני לא אחד שמייחל, אני מאחל ומיישם. אז ברור שלא השארתי אתכם בלי

אוזני המן קטוגניות

אוזני המן קטוגניות

קבלו מתכון לאוזני המן קצת אחרים במראה שעדי רון האלופה לימדה אותי להכין. בבצק הזה תוכלו להכין גם את הצורה הקלאסית. אגב, אפשר למלא גם

חלב מרוכז קטוגני

חלב מרוכז קטוגני

לפני כמה ימים העליתי ריל להכנת שמנת להקצפה בבית. המון שאלו למה צריך להכין אם אפשר לקנות והאמת שיש המון סיבות אבל בא לי להתרכז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)