קובה חמוסטה קטוגנית

שינוי לעבר ריפוי אף פעם לא מסתכם בתזונה בלבד. הקוסמוס, אלוהי ההוליסטיקה והבוסים של ההרמוניה דורשים שהשינוי יוביל לשינוי. זה מתחיל בתזונה ואט אט אתה נפטר מעוד ועוד הרגלים ״רעים״ או לפחות כאלו שאינם נחוצים עבורך. תרגול של נשימות, מדיטציה ואמבטיות קרח. האטה של קצב החיים. היכולת לומר ״לא״. להרוג את הפומו שניהל אותך. להתנתק מסביבה רעילה. לדאוג שאף אחד לא יחרבן בגינה שלך הזאת – שאתה מטפח ביסודיות.

במשך 35 שנה בערך רדפתי אחרי ביס מושלם. זה היה משאת נפשי. אתגר חיי. להצליח לנגוס במשהו אלוהי.
בשנתיים האחרונות בעקבות כל השינוי שעברתי ואני עדיין עובר התפריט שלי ניהיה די זהה: בשר לצורותיו, חמאה, שומן קוקוס ושמן זית, ביצים אורגניות, ירקות מותססים. זהו פחות או יותר.

אבל וזה אבל גדול אני לחלוטין מבין שכדי להצליח במסע לעבר עתיד בריא יותר, לצלוח את תהליך הריפוי האינסופי אנחנו זקוקים למגוון. למנוע שעמום. להתרפק על מנות שליוו אותנו מילדות: לחם, בורקס, עוגה וגם – קובה חמוסטה.

הנה גרסה דלת פחמימה, ללא סוכר וגלוטן למעטפת קובה שקיבלתי מחבר טוב, קיטוגני שכבר מאז עבר לקרניבורי, שבמקום להכין מסולת מכינים מפרגית טחונה אבל המילוי הוא של ״סיסקה״ כהלכתו.

קובה חמוסקה קטוגנית

קובה חמוסטה קטוגנית

המרכיבים:
לבצק:
300 גר פרגית טחונה
200 גר קמח שקדים
2 כפות שמן זית
1 כף שטוחה כורכום
1 ביצה L
מלח

למילוי:
1/4 כוס שומן בקר או שמן זית
2 בצלים
400 גר אונטריב קוביות
מלח ופלפל שחור

למרק:
1 בצל לבן גדול פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף
3 גבעולי מנגולד קצוצים (קוצצים אצ החלק הירוק ושומרים בנפרד)
3 גבעולי סלרי קצוצים (קוצצים עלים ושומרים בנפרד)
1 שורש כורכום פרוס או 1 כף כורכום טחון
2 קישואים פרוסים
2 ליטר ציר עוף או מים
2 לימונים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
לבצק:
מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

לסיסקה:
בסיר רחב יוצקים שומן וצורבים בשר מכל הצדדים. מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי. מוסיפים בצל וצורבים לעוד שעה וחצי עד שהכל שחום היטב והבשר רך.
טוחנים את הבשר במעבד מזון בפולסים
מתבלים במלח ופלפל ומקררים לחלוטין.
צרים כדורים מהבשר ושומרים במקרר.

מכדררים מהבצק כדורים (צריך להרטיב את הידיים לפני העבודה) מועכים כל כדור בצק ומניחים עליו כדור בשר. עוטפים היטב את ההבשר בבצק ומכדררים.

מרק:
בשמן זית מטגנים בצל ופלפל חריף. מוסיפים גבעולי סלרי ומנגולד. מוסיפים כורכום וקישואים. יוצקים נוזל רותח ומבשלים חצי שעה. מוסיפים עלי מנגולד וסלרי ומבשלים רבע שעה.
מוסיפים כדורי קובה ומבשלים חצי שעה. סוחטים לימונים ומגישים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מוצרלה ביתית

מוצרלה ביתית

אני יודע שלא ככה מכינים מוצרלה באמת אבל התוצאה מגניבה, טעימה וסופר פשוטה (בתנאי שמקפידים על התהליך בקפדנות) יש להשיג היום בארץ גבינת מוצרלה מצויינת,

עוף בתפוזים

עוף בתפוזים

כל העצים בפרדסים כבר מפוצצים בתפוזים מהממים, שלא ניקח את הילדים לאסוף קצת? בטח שכן. כשהייתי ילד הזכרון הכי כואב שלי מ״קטיף״ כלשהו היה שאני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)