מה בעצם קורה כאן? אולי שמעתם על תנור טנדיר: כלי חרס שמנמן שלתוכו מכניסים רשת ועלייה בשר/עופות/דגים וכו'. החום סביב החרס גורם לחומרי הגלם להתבשל במיצים של עצמם והתוצאה: לא פחות ממפחידה.
הצנצנת בסרטון זה הטנדיר הביתי והפשוט לתפעול – מניחים קוביות בשר, ירקות שבא לכם, תיבול וכדי ליצור את החום ההיקפי שיגרום לבשר להגיר את נוזליו ושומניו, מניחים את הצנצנת בתוך סיר עם מים רותחים, ואז כאמור תקבלו (אחרי 4 שעות) בשר נימוח, עסיסי, עז טעם עם ירקות שספגו את טעמי הבשר.
מעבר לפשטות ההכנה יש לכם פה הזדמנות פז להרשים את כל האורחים או בני המשפחה בתצוגת תכלית מרשימה במיוחד.
כמה הערות לפני מתכון:
*באותה שיטה ניתן להכין עוף ודגים.
*הירקות שבחרתי הם קטוגנים: אתם חופשי יכולים להמיר אותם בירקות שבא לכם (תפוא, גזר, שאלוטס וכו)
*אני הוספתי כף שומן בקר מזוקק. אפשר חמאה מזוקקת. אפשר שמן זית ובהחלט אפשר לוותר על השלב הזה.
*ברמת התיבול – ממליץ לכם מאד על התעבול שלי אבל יכולים גם כאן להתפרע: פפריקה, כמון, ג. כוסברה, רוזמרין, טימין ועוד.
קדירת בקר בצנצנצת
המרכיבים:
1 קילו בשר בקר פרוס לקוביות (השתמשתי באונטריב. כל נתח שומני יעבוד פה נפלא)
ירקות:
3 בייבי קישוא
2 קולורבי
1 ראש שום
1 פלפל ירוק חריף
10 עגבניות שרי
10 צנוניות
תיבול:
1 כף שטוחה מלח אטלנטי
3 עלי דפנה
1 כף אורגנו יבש
1/2 כף סומק
1 כפית זרעי כמון
1/2 כף כורכום
5 גרגירי פלפל אנגלי
הוספתי גם:
1 כף שומן בקר מזוקק/חמאה מזוקקת (לא חובה בכלל)
אופן ההכנה:
בצנצנת דוחסים בשר וירקות. מוסיפים תיבול, סוגרים מכסה.
מניחים את הצנצנצת בסיר עם מים שיכסו 3/4 מהצנצנת לפחות.
מביאים לרתיחה ומבשלים עשרים דק'. מנמיכים את האש לרמת בעבוע עדיין. מכסים את הסיר ומשאירים חריץ קטן לאדים. מבשלים 4 שעות.
במהלך הארבע שעות האלו סובבו את הצנצנת בתוך המים. אחרי 4 שעות שולפים את הצנצנת בזהירות רבה (היא לוהטת) פותחים את המכסה ויוצקים לצלחת הגשה. בתאבון.