בואו רק נסכם שזה היה יום לא להיט, ומה שהציל אותו עבורי הייתה הבקשה של ריי לבשל משהו ביחד.
״אבא, גשם. בוא נבשל משהו יחד״
עניתי לו שקניתי עצמות ואפשר להכין אולי קדירת אונטריב יחד.
ריי הסתכל על העצמות ושאל אם זה רגל של דינוזאור. אני לא משקר לילדים אף פעם, אבל המחשבה שהוא מאמין שיש לי דינוזאור במקרר כל כך הקסימה אותי שזרמתי איתו והכנו ״רגל של דינוזאור עם שעועית לבנה״.
אם בא לכם להכין גם הנה המתכון.
קדירת אונטריב
מצרכים:
1 קילו אונטריב/ כתף קוביות
2 בצלים לבנים פרוסים
6 שיני שום קלופות ודפוקות
3 מח עצם
200 גר רסק עגבניות
1 כפית מכל תבלין: פפריקה מתוקה, כורכום, כמון
3 כוסות שעועית לבנה קפואה
מים רותחים לכיסוי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
בסיר רחב צורבים בשר בשמן זית
מוסיפים עצמות דינוזאור ובצל פרוס. צורבים היטב. מוסיפים שום ומערבבים.
מתבלים בתבלינים וברסק עגבניות ויוצקים מים רותחים.
אחרי עשר דק מוסיפים שעועית לבנה ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים ו/או עד שהבשר רך לחלוטין.
מתקנים תיבול במלח ופלפל ומגישים עם אורז לבן.
בתאבון ❤️ וחורף חמים לכולם