אחד הדברים הקלים ביותר להכנה בבית, וזה מדהים כמה הוא מזכיר את המקור במרקם ובטעם, זה קבנוס פרגיות.
נקניק מיובש, עשיר בטעמים, שומני במידה, חמש דקות תמימות של הכנה ואז שמונה שעות המתנה, אבל ידוע שדברים טובים מגיעים בקצב שלהם וההמתנה משתלמת.
קצת כמו בכל נושא ההתססות זו הזדמנות אדירה לקבל שיעור באיפוק. בסבלנות. דחיית סיפוקים. לעשות את הדברים לאט ונכון. לתת לזמן את הקצב שהוא מבקש.
ואם יורשה לי טיפ: יישמו את השיעור הזה בכל פרמטר בחיים: בישול, ילדים, טיולים, סקס, זוגיות ועוד. יש לזמן את הקסם שלו והמורה שלנו היא לזרום עם הזמן ולא להאיץ בו. הדברים יוצאים נכונים יותר, מדוייקים יותר, בריאים יותר, טעימים יותר – ושוב, בכל תחום בחיים.
אז אחרי שהפכתי לעומר ״אושו״ מילר לכמה דק קבלו מתכון משנה חיים:
קבנוס פרגיות
המרכיבים:
1/2 קילו פרגית טחונה
1 כף שומן אווז מזוקק (לא חובה)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
1 כפית כמון
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים הכל היטב ולשים שתי דק'.
מעבירים לשק זילוף ומזליפים על רשת או משטח שמתאים למייבש מזון. אני משתמש במייבש של נינג׳ה אבל זה יעבוד גם בתנור או בכל מייבש מזון שיש לכם.
מכוונים את הטמפ' ל-70 מעלות, שמונה שעות ומתחילים לייבש.
מחפשים תעסוקה לזמן הפנוי.
אחרי שמונה שעות הקבנוס מוכן ואפשר לאכול ואפשר למי שממש בא להתאמן בהמתנה לתלות את הנקניקים בייבוש במקרר למשך חמישה-שישה ימים נוספים.