פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל
הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם
קבב עוף ושומן ליה
מרכיבים:
1 ק״ג פרגית טחונה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית כורכום
3-4 שיני שום כתוש
100 גרם שומן ליה בקוביות
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את הפרגית, פטרוזיליה, שום כתוש, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים הכל היטב.
- משפדים על שיפודי עץ קבב, קוביית שומן ליה, קבב ועוד קוביית שומן.
- צולים על הגריל עד שמשחים ומוכן.
סלט בצל ירוק
1 גבעול בצל ירוק
סומק
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
הכנה: קוצצים את הבצל הירוק לטבעות ומתבלים.
סלט עלי פטרוזיליה
פטרוזיליה
1 פלפל ירוק
מעט זרעי כמון
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
הכנה: קוצצים את הפלפל לרצועות קצרות ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה ללא הגבעולים. מתבלים.
טחינת סחוג
פלפל ירוק חריף
כוסברה
פטרוזיליה
בצל ירוק
מיץ מלימון שלם
כמון
2 שיני שום
½ כוס שמן זית
½ כוס טחינה גולמית
אופן הכנה: טוחנים את כל המרכיבים ללא הטחינה בבלנדר מוט, ואחרי שהמסה טחונה היטב להוסיף את הטחינה ולטחון שוב.