שירנקה בעבודה, הילדים בגן, חם ממש בחוץ, נכנסתי לחדר העבודה לכמה סידורים ואז בירידה למטבח קלטתי חציל חמוד. סימסתי לשירנקה מאיפה החציל אז היא ענתה שראתה אותו אצל הירקן והוא היה ממש חמוד ולטעמה. אחד הדברים ששירן הכי אוהבת זה חציל קלוי על האש אז החלטתי קודם כל להתחיל לקלות חציל. ואז בזמן שארומת שריפת חצילים עלתה במטבח אמרתי לעצמי: ״עומר, זה זמן מדוייק לקבב דג עם צזיקי חצילים. אז הנה קבלו:
קבב דגים עם ציזיקי חציל
מצרכים:
לקציצות:
300 גר' דג לבן טחון (בחרתי בלברק)
150 גר סלמון טחון (את החלק השומני)
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
1 בצל סגול קטן קצוץ
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לצזיקי:
1 כוס יוגורט 10%
1.5 כוסות פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים
1 חציל שלם
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלים
2 כפות חומץ שרי/יין אדום/יין לבן
1 לימון סחוט
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, מקבבים וצולים במחבת עם שמן זית מכל הצדדים. מניחים בצלחת.
קולים חציל עד שקליפתו התפחמה וכולו רך למגע. שולפים את בשר החציל וקוצצים. מוסיפים לחציל את כל מרכיבי הציזיקי ומערבבים.
מורחים חצי פיתה בשמן זית ומשפשפים שן שום. צולים על הגז להשחמה.
מסדרים פיתה, צזיקי, קציצות דג וסלט שמורכב מכוסברה, בצל, פלפל חריף ולימון.
בתיאבון!