אוכל תאילנדי בכלל וקארי בפרט היו מוקצים לצערי הרב בתזונה קטוגנית בגלל שימוש בסוכר וממרחי קארי עם סוכר ורטבים עם סוכר וכו' וכו'.
אבל היום זה כבר ממש לא ככה. יש רוטב דגים ללא סוכר. סויה ללא גלוטן. משחות קארי טבעיות לחלוטין וקרם קוקוס שומני וטעים.
אחד הדברים הכי חשובים בהכנת קארי זה להשרות את הבשר במרינדה לכמה שעות לספיגת טעמים וריכוך הבשר. אני עוטף את הבשר בניילון עם גומי של סנו סושי האלופים ומכניס למקרר.
ואם בא גם לכם קארי כזה הנה המתכון לקארי ירוק תאילנדי עם בשר בקר וירוקים (קטוגני)
קארי ירוק תאילנדי קטוגני
המרכיבים:
המרינדה לבשר:
(מתאימה ל-500 גרם בשר – קוביות צוואר, שייטל או רצועות אנטריקוט)
• 1 כף רוטב דגים (ללא סוכר)
• 1 כף שמן שומשום + 1 כף שמן קוקוס
• 1 כפית מחית קארי ירוק
• 1 שן שום כתושה
• 1 מקל למון גראס פרוס
• 1/2 כפית קליפת לימון קצוצה
• עלי כוסברה קצוצים גס
• פלפל ירוק + אדום חריף קצוצים
להקפצה:
2 זוקיני פרוסים
1 כוס פרחי ברוקולי
1 כוס פטריות
1 כפית קארי ירוק
400 מל קרם קוקוס
1/2 לימון סחוט
1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את הבשר במרינדה. מכסים בכיסוי ניילון עם גומי של סנו סושי. מניחים שעתיים במקרר.
מוציאים מהמקרר מסירים את הניילון
מחממים ווק ומוסיפים את כל מסת הבשר שהושרה בנרינדה. מקפיצים שלוש דק.
מוסיפים ירקות להקפצה
מוסיפים קארי
מערבבים היטב
מוסיפים קרם קוקוס ולימון ומצמצמים שתי דק להסמכה.
מגישים מיד
פרסום ממומן בשיתוף סנו.