צלי עוף עם תפוחי אדמה ובטטה בתנור שילדים הכי אוהבים

יש לנו מתכון, לא כזה מסובך ו״מרשים״ כמו רוב המתכונים שעוברים במשפחה והם צריכים להיות כמו איזו נוסחה חשובה שאף אחד לא יבין.
אלא פשוט צלי עוף מתובל עם המון בצל, תפוחי אדמה ובטטות.
ואנחנו אוהבים את המנה הזאת ברמה שאין מצב שיש ארוחה אצל ההורים שלי או אצל אחד האחים- שהדבר הזה לא יונח על השולחן.

מפה לשם קרה (גנים, התפוח לא נופל רחוק מעץ וכו׳..) ומון וריי לא משאירים אפילו ביס, אם הם אוכלים את זה לארוחת צהריים. באמת.
וחלקכם יודעים איך זה שהילדים לא רוצים לאכול משהו, היצור הכי עקשן בטבע. אבל את זה- אין מצב.
ומון וריי הם בסופו של דבר רק התירוץ להכין את המנה הזו. אני אהבתי אותה עוד שנים לפני שהם החליטו להגיח לאוויר העולם.

הצלי עוף היא מנה קלילה שסוגרת לכם את ארוחת הצהריים, אבל כמו שאמרתי מככבת כמו גדולה על השולחן בערב שבת.

 

אם הכנתם והיה לכם טעים כמו שהיה לי- אתם מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם!

צלי עוף עם תפוחי אדמה ובטטה בתנור שילדים הכי אוהבים

מרכיבים:

1/4 כוס שמן זית
6 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים
10 שוקיים או: 6 שוקיים ו-4 כרעיים
4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים גס
2 בטטות קלופות ופרוסות גס
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
2 כפות מייפל (אופציונלי)
כפית מלח
כפית פלפל שחור

מתובלים היטב שנייה לפני הקפיצה לסיר החם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות במצב טורבו.
  2. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן זית ומחממים על להבה גבוהה, מוסיפים את הבצלים ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומקרמלים את הבצל כרבע שעה.
  3. בזמן שהבצלים מתקרמלים- מתבלים את העופות במלח, פלפל, פפריקה וכמון. (למעוניינים- זה השלב להוסיף את המייפל)
  4. מסדרים בשכבה אחת את העופות על הבצלים המקורמלים.
  5. מעל העוף מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות.
  6. יוצקים חצי כוס מים רותחים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים. לאחר מכן מסירים את המכסה וצולים עוד 40 דקות עד להשחמה. (תציצו לפני, שלא חלילה יישרף).

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קרפצ׳יו בקר של חדר האוכל

קרפצ׳יו בקר המפורסם של חדר האוכל

במסגרת צילום סרטונים של מתכוני עבר, הנה הרגע של קרפצ׳יו בקר של חדר האוכל. בתיבת שאלות האחרונה שהעליתי באינטסגרם, שאלו אותי בערך מאה פעם למה

לחם מארבעה מרכיבים

לחם מארבעה מרכיבים

ראיתי לפני שנתיים מתכון שהפך ויראלי בטירוף ללחם מארבעה מרכיבים (ואחכ גם לפוקצ׳ה באותו סגנון) וזה הזכיר לי לחם שהיינו אופים בפודארט לפני, ובכן –

7 תגובות

  1. אני זוכר היטב את הטעם המיוחד של קרם החצילים המיוחד שהיה מנת הדגל של חדר האוכל …טעם שלא נשכח אף כי זמן ררב לא טעמתי זאת

    1. וואו, תודה.
      עכשיו תוכל גם להכין בבית 🙂

  2. עומה אתה תותח!
    כל מה שאתה עושה, אפילו הכי פשיט, נראה גורמה

  3. שעתיים שהעוף מכוסה בתנור על טורבו גם? או רק ה40 דקות אחר כך?

  4. האם לא צריך לערבב את תפוא והבטטה בשלב כלשהו עם רוטב הבצל שבתחתית ועם העוף המתובל? (בגלל השכבות נוצרת מעין "הפרדה" בין הרכיבים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)