לפני שנה קרו שני דברים:
הראשון ואולי הפחות דרמטי הוא שבדיוק היום לפני שנה ריי היה בבית חולה, אז החלטתי להכין לו ציבלה. סלט ביצים ותפוחי אדמה עם המון בצל מקורמל בדיוק כמו שסבתא שלי הייתה מכינה לי. סלט ביצים ללא מיונז. ציבלה ביידיש זה בצל וזה כל מהות הסלט: המון המון בצל חי או מטוגן או שניהם. הסלט כאמור בלי מיונז אבל השמן של טיגון הבצל הופך הכל לשומני בול במידה ותפוחי האדמה עם הביצים גורמים להכל להיות קרמי ברמות שמיונז לא האמין שאפשר.
הדבר השני שקרה זה שבדיוק החלו המחשבות על מעבר לעמק יזרעאל. בתקופה הזו בערך כבר שיכנעתי את שירנקה אבל הייתי צריך להפעיל את קסמיי על הילדים. הייתי יושב במיטה איתם לפני השינה ומספר להם שבקרוב יהיה לנו בגינה לול תרנגולות מטילות וכל בוקר הם ילכו לאסוף את הביצים, נגדל ירקות בעצמנו בגינה ואפילו תותים בעונה. מלאכת השיווק הצליחה והילדים הביעו הסכמה.
חלפה שנה, המעבר קרה, הלול נבנה, הביצים ממתינות כל בוקר כמו שעון ואפילו האדמה כבר מפנקת אותנו בתוצרתה.
היום כשגיליתי שלפני כשנה עלה פה ממש מתכון של ציבלה, הבנתי שהגיע הזמן לקטגן את המנה המופלאה הזו.
קבלו את הציבלה הקטוגני הראשון:
ציבלה קטוגני – סלט ביצים בלי מיונז
המרכיבים:
10 ביצים טריות
2 קולורבי קלופים
4 בצלים פרוסים
4 כפות שומן בקר או שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
על תבנית משומנת קלות שוברים ביצים ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל-15 דקות.
מוציאים מהתנור וקוצצים.
מניחים קולורבי על נייר אפייה, משמנים קלות ועוטפים בנייר אפייה ונייר כסף. 45 דקות על 180 מעלות ועד רכות.
במחבת עם שמן או שומן מטגנים בחום נמוך את הבצלים עד הזהבה. תנו לזמן לעשות את שלו ואל תאיצו בו.
מערבבים את כל המרכיבים יחד ומועכים היטב.
מתבלים ועפים לחלל עם הביס המושלם.