המנה הזו היא אחת האהובות עלי מכמה סיבות:
היא קלה להכנה
היא משלושה מרכיבים עיקריים (טלה, שום, בצל – את הטלה אתם יכולים להמיר בכל בשר שבא לכם. בקר שומני על העצם זה נהדר)
היא עונתית, היא מאד מקומית והיא מאד טעימה.לכו לקטו לכם שום ירוק שפורח עכשיו בכל היערות או פשוט סעו לשוק ותצטיידו לכם בשום הנפלא הזה. קנו כמות גדולה. חלק למנה וחלק תטחנו ושמרו בפריזר לימים שהשום הזה שעונתו כה קצרה יעלם מחיינו עד השנה הבאה.
צוואר טלה ושום ירוק
המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1 קילו צוואר כבש (הכבש הזה, מזן שארולה, גודל על ידי משפחת גלעד מקנה דקל – משק משפחתי של צאן ובקר בחבל הבשור בו מגדלים את בעלי החיים בהתאם לדרישות נוהלי "חי בריא". אני הזמנתי אותו דרך משק שניידר האלופים
2 קילו בצל לבן
3 שום ירוק על עליליו
מלח פלפל
אופן ההכנה:
בסיר רחב יוצקים שמן זית.
מניחים בצל, בשר ושום, מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים רבע כוס מים רותחים. מכסים. מביאים לרתיחה. מעבירים לתנור שלומם מראש על 150 מעלות ל3.5 שעות.