צוואר טלה ושום ירוק

המנה הזו היא אחת האהובות עלי מכמה סיבות:
היא קלה להכנה
היא משלושה מרכיבים עיקריים (טלה, שום, בצל – את הטלה אתם יכולים להמיר בכל בשר שבא לכם. בקר שומני על העצם זה נהדר)
היא עונתית, היא מאד מקומית והיא מאד טעימה.לכו לקטו לכם שום ירוק שפורח עכשיו בכל היערות או פשוט סעו לשוק ותצטיידו לכם בשום הנפלא הזה. קנו כמות גדולה. חלק למנה וחלק תטחנו ושמרו בפריזר לימים שהשום הזה שעונתו כה קצרה יעלם מחיינו עד השנה הבאה.

צוואר טלה ושום ירוק

צוואר טלה ושום ירוק

המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1 קילו צוואר כבש (הכבש הזה, מזן שארולה, גודל על ידי משפחת גלעד מקנה דקל – משק משפחתי של צאן ובקר בחבל הבשור בו מגדלים את בעלי החיים בהתאם לדרישות נוהלי "חי בריא". אני הזמנתי אותו דרך משק שניידר האלופים
2 קילו בצל לבן
3 שום ירוק על עליליו
מלח פלפל

אופן ההכנה:
בסיר רחב יוצקים שמן זית.
מניחים בצל, בשר ושום, מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים רבע כוס מים רותחים. מכסים. מביאים לרתיחה. מעבירים לתנור שלומם מראש על 150 מעלות ל3.5 שעות.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

גראטן קישואים

גראטן קישואים יווני

הטיסה ליוון לא שחררה אותי נפשית, בעיקר קולינרית. בימים שאני לא מאה אחוז אני פורח במטבח. יש לי אישור מרופא. אני יכול לקלוף שק של

לחמניות פיצוחים

לחמניות פיצוחים

קבלו מתכון לבצק משניים וחצי מרכיבים שאפשר להכין ממנו לא מעט דברים מהממים. לחמניות פיצוחים זו רק דוגמא אחת. אתם יכולים להכין ממנו פיתות שטוחות

לחם קטוגני

לחם קטוגני

חזרנו אתמול מאילת והיה ממש נחמד. הילדים עפו על הדגים במצפה התת ימי ואפילו על הדגים במסעדת המפלט האחרון, אבל אז זה הכה בי: אין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)