שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

פרסבורגר פרג של אלון שבו

אני מת על פרג.
אלון יודע שאני מת על פרג.
למי מכם שלא ידע, אלון שבו היה הקונדיטור שלי במסעדת חדר האוכל,
וכבר אז בימים ההם הייתי כל הזמן מבקש ממנו שיכין לי קינוחים עם פרג.
מי אתם אנשים ששונאים פרג?!?

וכעת- זמן פורים בשנה.
מי עם לא אלון יהיה האורח הראשון שלנו בבלוג?
ועוד עם פרסבורגר פרג מהחלומות, שבאמת היה טעים ברמות אחרות.
בנינו פורים לא יכול להסתכם רק באזני המן פרג. כלומר, זה בערך הדבר הכי טעים שיש אבל צריך גם פרסבורגר לאיזון.

אז אתמול ביקרתי בחלל הסדנאות המהמם של אלון, בו הוא מעביר קורסים וסדנאות כמובן פרונטליות (חלאס, הקורונה זה זמני.)
והוא לימד אותי ועכשיו גם אתכם- איך מכינים את הפרסבורגר.

אז יאללה, כנסו למטבח לקרר את הבצק, תכינו ותייגו אותי!
וכנסו להציץ באינסטגרם של אלון. זה יתחיל כהצצה ולא ייגמר. כל כך יפה ברמות שאני לא מכיר, נקי, אסתטי, מגרה מדי. יחיד במינו.
שיהיה חג שמח! 🙂

ואני כרגע עסוק בלתעד

פרסבורגר פרג של אלון שבו

מרכיבים:

לבצק
30 גרם אבקת סוכר
6 גרם מלח
100 גרם חמאה
20 גרם חלמון
70 גרם חלב
250 גרם קמח
5 גרם שמרים יבשים

למלית
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
15 גרם דבש
30 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון (מומלץ שהפרג יהיה טחון סמוך למועד ההכנה)
20 גרם שקדים טחונים
אופציונלי: גרידה מחצי לימון

מעט ביצה להברשה

אופן ההכנה:

הבצק

  1. במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם אבקת סוכר ומלח עד לקבלת מרקם קרמי.
  2. מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והשמרים ומוסיפים אותם לתוך התערובת במיקסר. מעבדים במשך 3-4 דקות (הבצק לא יצא חלק לגמרי וזה בסדר).
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך הלילה.

המלית

  1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש, חמאה וגרידת לימון (אופציונלי).
  2. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים הטחונים. מצפים את התערובת בניילון נצמד ומצמידים את הניילון לפני השטח של התערובת. מקררים במקרר (כשעתיים).

הרכבת העוגה ואפייה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתכנית טורבו.
  2. מרדדים את הבצק למלבן דק באורך 30-35 ס״מ ורוחב 20 ס״מ.
  3. מציבים את המלית במרכז הבצק בשורה רחבה. סוגרים את הבצק על המלית ומהדקים היטב.
  4. מגלגלים את הרולדה כך שתפר החיבור יהיה כלפי מטה ומברישים בביצה בעדינות.
  5. אופים במשך 35-40 דקות ועד להשחמה של הבצק.
בא לי שוב.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

אנשים לא מספיק מעריכים קציצות דגים ברוטב שהוא החיים. סיר כזה בארוחת שישי, לצד פיתה חמה או חלה מתוקה- ואתם לא צריכים עוד שום דבר.

תחילת חיי הקרוהן

בגיל 13 התחילו הכאבים ואיבוד השליטה, המבוכה וחוסר הידיעה, האימה וקץ התקווה, ובתום תשעה ירחי לידה הפציע לעולמי הקרוהן המחורבן. אישפוזים ובדיקות, אינקוויזיציה והתעללות ולבסוף

תגובה אחת

  1. האם אפשר להכין את המלית גם בערב ביחד עם הבצק ולקרר אותה למשך הלילה ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)