פרסבורגר פרג של אלון שבו

אני מת על פרג.
אלון יודע שאני מת על פרג.
למי מכם שלא ידע, אלון שבו היה הקונדיטור שלי במסעדת חדר האוכל,
וכבר אז בימים ההם הייתי כל הזמן מבקש ממנו שיכין לי קינוחים עם פרג.
מי אתם אנשים ששונאים פרג?!?

וכעת- זמן פורים בשנה.
מי עם לא אלון יהיה האורח הראשון שלנו בבלוג?
ועוד עם פרסבורגר פרג מהחלומות, שבאמת היה טעים ברמות אחרות.
בנינו פורים לא יכול להסתכם רק באזני המן פרג. כלומר, זה בערך הדבר הכי טעים שיש אבל צריך גם פרסבורגר לאיזון.

אז אתמול ביקרתי בחלל הסדנאות המהמם של אלון, בו הוא מעביר קורסים וסדנאות כמובן פרונטליות (חלאס, הקורונה זה זמני.)
והוא לימד אותי ועכשיו גם אתכם- איך מכינים את הפרסבורגר.

אז יאללה, כנסו למטבח לקרר את הבצק, תכינו ותייגו אותי!
וכנסו להציץ באינסטגרם של אלון. זה יתחיל כהצצה ולא ייגמר. כל כך יפה ברמות שאני לא מכיר, נקי, אסתטי, מגרה מדי. יחיד במינו.
שיהיה חג שמח! 🙂

ואני כרגע עסוק בלתעד

פרסבורגר פרג של אלון שבו

מרכיבים:

לבצק
30 גרם אבקת סוכר
6 גרם מלח
100 גרם חמאה
20 גרם חלמון
70 גרם חלב
250 גרם קמח
5 גרם שמרים יבשים

למלית
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
15 גרם דבש
30 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון (מומלץ שהפרג יהיה טחון סמוך למועד ההכנה)
20 גרם שקדים טחונים
אופציונלי: גרידה מחצי לימון

מעט ביצה להברשה

אופן ההכנה:

הבצק

  1. במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם אבקת סוכר ומלח עד לקבלת מרקם קרמי.
  2. מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והשמרים ומוסיפים אותם לתוך התערובת במיקסר. מעבדים במשך 3-4 דקות (הבצק לא יצא חלק לגמרי וזה בסדר).
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך הלילה.

המלית

  1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש, חמאה וגרידת לימון (אופציונלי).
  2. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים הטחונים. מצפים את התערובת בניילון נצמד ומצמידים את הניילון לפני השטח של התערובת. מקררים במקרר (כשעתיים).

הרכבת העוגה ואפייה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתכנית טורבו.
  2. מרדדים את הבצק למלבן דק באורך 30-35 ס״מ ורוחב 20 ס״מ.
  3. מציבים את המלית במרכז הבצק בשורה רחבה. סוגרים את הבצק על המלית ומהדקים היטב.
  4. מגלגלים את הרולדה כך שתפר החיבור יהיה כלפי מטה ומברישים בביצה בעדינות.
  5. אופים במשך 35-40 דקות ועד להשחמה של הבצק.
בא לי שוב.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ניוקי דלעת

ניוקי דלעת

ביום של בישולים לספר החדש של שירנקה ושלי הבנתי שלהכין ניוקי תפוח אדמה בקרם דלעת עלול להיות מעט מרתיע ומלחיץ. יש משהו בניוקי תפוח אדמה,

ירקות מוחמצים

ירקות מוחמצים

אני מת על ירקות מוחמצים אבל ברוב המקומות מוסיפים קארי או עמבה ואני אוהב את זה כמה שיותר נקי. גם ברמת זמן ההכנה: קצר. יום

4 תגובות

  1. האם אפשר להכין את המלית גם בערב ביחד עם הבצק ולקרר אותה למשך הלילה ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)