נתחיל מהסוף: אני לא משתמש כמעט בממתיקים בבית. היחידי שאני לעיתים רחוקות משתמש הוא אלולוז, אבל בעקרון אני מאד בעד גמילה ממתוק, גם אם המתוק הזה לא מעלה לכם את רמות הסוכר בגוף הוא מעין ״פרצה קוראת לגנב״.
ולמרות כל מה שאמרתי – אני לחלוטין מבין את הצורך במתוק לאנשים בתזונה דלת פחמימות ובטח ובטח בתזונה קטוגנית.
אז מה עושים?
מכינים פצצת שומן מתוקה שתשאיר לכם את האינסולין בגבוה נורמלי ובלי שום פיק סוכר מטורלל ועל הדרך הגוף יקבל מנה הגונה של שומן אהוב וטוב.
לסיגל מיארה האלופה יש מתכון לפרלינים של ״שוקולד לבן״ אז הנה זו הגרסה שלי לפרלין שוקולד חלב.
פרלינים קטוגניים
המרכיבים:
100 מ"ל שמנת 38% או 42% שומן
100 גר' חמאה מלוחה
40 גר' אלולוז (ממתיק שמתאים לתזונה קטוגנית ובעיניי הוא המובחר מכולם)
20 גר' אבקת קקאו נא
50 גר' חמאת קקאו
*(קקאו נא וחמאת קקאו יש להשיג בכל חנות טבע ואני ממליץ בחום)
*אלולוז עד לא מזמן היה ניתן להשיג רק בחו״ל ולאחרונה הוא זמין בניצת הדובדבן וגם אצל חברי הטוב עודד טלמור
אופן ההכנה:
בקלחת קטנה תביאו לסף רתיחה את כל המצרכים פרט לחמאת קקאו וערבבו לאיחוד.
כבו להבה והוסיפו את חמאת הקקאו ותערבבו עד שכל המסה הומוגנית.
צקו בזהירות לתבנית סיליקון ייעודית ולהקפיא למשך 5 שעות.
בתיאבון.
תגובה אחת
לא אוכל מתוק זה אומר גם פירות לא? אגב גם בירקות מסוימים יש הרבה סוכר כמו סלק למשל! אז מה אתה עושה עם הדברים האלה? והאמת לאמיתה היא שיש סוכר בכל פני וירק זו שאלה של כמות שיש בכל פרי וירק ושאלה של כמות שאוכלים מהם. אז בוא לא נגזים כי ירקות ופירות הם בריאים לגוף והגוף צריך אותם כי הוא לא יודע לייצר בעצמו את הויטמינים והמינראליפ שהוא צריך כדי לחיות! חוץ מויטמין די שגם אותו הוא יכול לייצר רק עם עזרה מבחוץ של השמש! אז לא להיות יותר דתי מהאפיפיור!