פרגית ממולאת

סבא זאביק, אבא שלי, היה בשייטת והוא עמוס במור״קים מרשימים והילת גבורה מסתורית כיאה לאנשי הצפרדע אנשי הדממה.
אני, כידוע, בעל פרופיל 21 ולא זכיתי להתהדר בסיפורי קרב, אבל כישורי החבלים שלי וחיבתי העזה לקשירות מפורסמים בעולם כולו.
מעבר לשלושה סוגי קשירות שלמדתי היטב בעזרת chat gpt שתועדו היטב ונשלחו לסבא זאביק במלוא הגאווה, מצאתי פנאי להכין גם פרגית ממולאת ב״אורז״ כרובית ועשבים טריים.
למרות הקשירה המפוארת בעזרת בצל ירוק חלוט המנה הזו סופר קלה להכנה פלוס מהודרת ברמות.

פרגית ממולאת

פרגית ממולאת

המרכיבים:
6 פרגית ארוכה עם עור (בעצם כל הירך – כרע ושוק מפורקים מהעצם)
12 גבעולי בצל ירוק

למילוי:
1 כוס כרובית מגוררת
1/3 כוס נענע קצוצה
1/3 כוס כוסברה קצוצה
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתוש
2 כפות שמן זית
1/2 כפית זרעי כמון
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
מלח

רוטב:
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
2 כפות מייפל קיטו/רגיל או דבש נא או לוותר
4 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה:
חולטים גבעולי בצל ירוק במים רוצחים לחצי דקה ומעבירים למי קרח
מערבים מצרכי מילוי.
משטחים כל פרגית ומניחים כף מילוי באמצע כל פרגית
מקפלים היטב
מסדרים בצל ירוק בצורת פלוס וקושרים היטב סביב הפרגית.
מערבבים מצרכי רוטב ומורחים את הפרגיות ביסודיות
מפעילים את הנינג׳ה גריל על פונקציית צלייה. 200 מעלות. 30 דק'.
למי שאין נינג׳ה אפשרי לצלות בתנור רגיל.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

החריימה של שירנקה

חריימה בלי דג לשירנקה. חלה קריספיית מהתנור. אורז לבן לא קשור אבל היא רצתה ואני לא מתווכח איתה אף פעם, כי אז ילך לה התאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)