פרגיות ממולאות באורז ברוטב רימונים

אני מת על זה שלראש השנה מתכוננים שנה מראש.
ככה יש לי מספיק זמן להכין לכם את המתכונים שאני הכי אוהב וגם לשחק עם חדשים, כמו בפרגיות ממולאות עם אורז.
עכשיו ברצינות, הפרגיות הממולאות יצאו לי טעים מפחיד.
לפני שהיו לי ילדים דמיינתי איך יראה שולחן החג עם הילדים. מה אכין להם? מה הם יאהבו שאכין?
איזו מנה הן יזכרו שנים קדימה ויבקשו בכל שנה שאכין להם?
פייר, אני מתרגש מהחגים השנה במיוחד. השנה גדלנו ולשירנקה ולי יש כבר שלושה ילדים.
מי היה מאמין.
הילד החולם שהייתי בטוח האמין.

פרגיות ממולאות באורז

מתחילים בלחמם תנור ל-200 מעלות בטורבו.

לפרגיות:

– 10 פרגיות ארוכות עם או בלי עור לשיקולכם (נקיות מכל עצם, ״כפתור״ ונוצות. קיצר, נקיות לחלוטין)
– 2 דפי נייר אפייה
– מעט שמן

מניחים את הפרגית על נייר האפייה.
משמנים את הפרגית בעדינות.
מניחים נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת פטיש/מערוך/סרגל, מה שבא ליד.

לאורז:

– 1 כוס אורז עגול
– 2 כוסות מים
– כפית כורכום
– חופן זרעי כמון
– 1/2 כוס חמוציות
– 1/2 כוס קשיו קלוי במחבת וקצוץ גס
– 1 כוס כוסברה (אפשר פטרוזיליה)
– מלח

בסיר קטן שמים שתי כוסות מים וכוס אורז ומביאים לרתיחה.
מנמיכים אש למינימום ומוסיפים כמון, כורכום ומלח.
מערבבים קלות.
מבשלים עד שהאורז רך ואין נוזלים (15 דקות בערך).
מסירים את הסיר מהלהבה. מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

במרכז כל פרגית מניחים כף של האורז המתובל ומקפלים את שולי העוף לכדור גדול.
מניחים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מטה.

לרוטב:

– 2 כפות רכז רימונים אמיתי
– 1 כף סויה מתוקה
– 1 כף סויה בהירה
– 2 כפות מייפל או דבש

מערבבים היטב ויוצקים על הפרגיות הממולאות.

עוטפים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור 25 דקות.

מוציאים מהתנור ומסירים את המכסה.

מעבירים תנור למצב גריל בחום הכי גבוה שאפשר וצולים את העוף לעוד 15 דקות.

מכבים את התנור ונותנים לפרגיות להתייצב ולהתקרר מעט.

יוצקים מהרוטב הטעים שנוצר בתבנית על העוף ומגישים.

בתאבון וחג שמח!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות ברוטב צהוב

קציצות ברוטב צהוב

הייתי חייב סוג של נחמה. ואכילה רגשית זה אולי לא הדבר החכם ביותר לעשות, אבל היא דפנטלי הדבר המפנק ביותר שיש. אתה עצוב? הנה פיתה

שקשוקה מוח טלה

שקשוקה מוח טלה

שקשוקה זה אחד הדברים הכי שווים שיש בכל יום ובכל שעה. שקשוקה מוח טלה זה בכלל גם עדן, אבל שנייה לפני המוח – בנוגע לשקשוקה:

פסטה בולונז

פסטה בולונז שכולם אוהבים

הגרסה של הראגו המקורי שהגיע מבולוניה שבאיטליה שונה ביותר מהבולונז שאנחנו מכירים. הגרסה שלנו היא, אפעס, אמריקאית, אבל באותה הנשימה היא טעימה בקטע אחר, אהובה

2 תגובות

  1. שלום, מכיון שיש לי דרך אחרת לראות את המתכונים של עומר מילר המקסים, אני מבקשת להוציא אותי מרשימת התפוצה שלכם. בתודה ובברכה – רחל

  2. היי עומר,

    מה אפשר לעשות כדי להתאים את המתכון הזה לחולה קוליטיס?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)