פסטליטוס – קציצות תפוחי אדמה

כולם עדיין חולים. אין זמן לכלום. ילדים חולים זה סיוט אמיתי. החוסר אונים שלהם אל מול חוסר האונים שלך ביכולת לעזור להם. הכאבים, הבכי, הרגשת הסמרטוטיות, העצבות בעיניים.
בגדול כבר שלושה ימים ברציפות יש לי על הידיים את אחד הילדים, השניה על שירנקה והשלישית ישנה. אחרי כמה שעות מתחלפים וחוזר חלילה ללא הפסקה.
ועוד לא דיברנו על לילות ארוכים נטולי שינה. לא קל, אבל איכשהו, למרות הכל, אנחנו תמיד מסתכלים על החיים דרך משקפיים ורודים ואופטימים.
הרווחנו זמן איכות ארוך עם כל אחד מילדנו. למדנו המון דברים חדשים, ובתוך כל הכאוס בבית, מצאנו לעצמנו, שירנקה ואני, אפילו לזמן משלנו איפשהו בשתיים בלילה.
הרעב עדיין לא ממש משחק תפקיד בימים אלו, אבל פתאום ריי ביקש קציצות ופירה. לראשונה זה המון זמן לא היה לי בשר/ עוף טחון במקרר, וריי רצה מהר ועכשיו.
אני לא נוטה להילחץ בקלות מבכי מחריש אוזניים, אבל היה משהו במבט שלו, בעיניי המלאך המושלמות שלו, שלא יכולתי לעמוד בזה.
נזכרתי שיש קציצות תפוחי אדמה (פסטליטוס) שאמא שלי הייתה מכינה בפסח עם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה, והחלטתי להכין אותן, בלי שום קמח, רק תפוח אדמה, ביצים, בצל ותבלינים. (בסטיל, פסטליטוס, פסטל, קנישס, בנטאז׳, קובה פטטה ואני מניח שיש עוד כמה שמות למנה הזו בעדות השונות).
קציצות תפוחי אדמה מהירות, קלילות, טעימות בקטע אחר ואפשר לאכול אותן חמות, קרות ואפילו בתוך כריך.

קציצות תפוחי אדמה

פסטליטוס – קציצות תפוחי אדמה

מצרכים:

6 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים ומבושלים לרכות
2 ביצים מידה L
1 בצל לבן מגורר וסחוט
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שטוחה מלח
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול ומרסקים במזלג
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
יוצרים קציצות בידיים
מטגנים בשמן חצי עמוק 3 דק מכל צד

מטבל
1 גביע שמנת חמוצה של פעם
1/2 כוס מיונז
1 שן שום כתושה
4 כפות עירית קצוצה דק או פטרוזיליה
מלח ופלפל

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

כנאפה קוקוס קטוגני

כנאפה קוקוס קטוגני

אתמול ישבתי במרפסת ופתאום קיבלתי ווטסאפ מניר השכנה האהובה שלי. ״איך נכין כנאפה קטוגנית? גבינה לא בעיה, סירופ לא בעיה – אבל מה על הקדאיף?״

מוצרלה ביתית

מוצרלה ביתית

אני יודע שלא ככה מכינים מוצרלה באמת אבל התוצאה מגניבה, טעימה וסופר פשוטה (בתנאי שמקפידים על התהליך בקפדנות) יש להשיג היום בארץ גבינת מוצרלה מצויינת,

פסטה רוזה

פסטה רוזה

רוטב רוזה זה מסוג הרטבים האלו שהם כאילו הכי פשוטים אבל עם נגיעה קטנה ותשומת לב הם הופכים מופלאים. יש כאלו שמכינים את הרוטב משילוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)