אני לא מעריץ מושבע של פסטה ברוטב פטריות. לא כי זה לא טעים חלילה אלא כי זה נהיה בית זו*ות. כל בית קפה מסריח זורק פטריות למחבת עם שמנת מתוקה וטימין מעצבן בשינים ועוד קשקושים ואיכשהו כל הפסטות האלו הן עשויות מדי, שמנתיות מדי, כבדות מדי ועוד כל מיני מדי שמבאסים לי את החיים. אני מביא לכם.ן פה גרסה קלילה להכנה, טעימה ברמות ואפילו לא ממש מלכלכת וניתן להשתמש בה בפסטה שהכנתם אתמול לעצמכם או לילדים ונשאר לכם קצת במקרר חלק בלי רוטב (אין בית שזה לא קורה הקטע הזה) ואז זה אפילו פסטה מעט חסכונית של ניצול שאריות.
את הרוטב מכינים בתנור בתבנית אחת בלי הרבה מאמץ אבל עם כמויות עצומות של קלאס.
איך מכינים? הנה תלמדו:
פסטה שמנת פטריות
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
לרוטב:
6 כפות שמן זית (בערך)
4 פטריות פורטבלה גדולות פרוסות גס
2 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול קטן קלוף ופרוס
1 חבילה פילדלפיה או כל גבינת שמנת שבא לכם
2 יח ארטישוק בשמן זית פרוסים לרבעים
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה מעושנת או פפריקה רגילה
1 ענף אורגנו (לא חובה)
מלח ופלפל שלור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות גריל עליון.
בתבנית פיירקס מניחים את כל חומרי הרוטב פרט לשמנת. מערבבים היטב. מוסיפים שמנת מעל ומכניסים לתנור ל-15 דק'.
שולפים מהתנור כשהכל לוהט וצרוב. מוסיפים פסטה ומערבבים. מניחים בצלחת או אוכלים ישר מהתבנית.
אין פשוט וטעים מזה באחריות.