רוטב רוזה זה מסוג הרטבים האלו שהם כאילו הכי פשוטים אבל עם נגיעה קטנה ותשומת לב הם הופכים מופלאים. יש כאלו שמכינים את הרוטב משילוב של רסק ושמנת. יש כאלו שעושים זאת מרוטב עגבניות ושמנת ויש כאלו שמחליפים את השמנת בפרמזן. אני בחרתי הפעם לרקוח רוטב עגבניות שרי מועשר במסקרפונה שתהפוך את הכל לקרמי ומלטף. והנה המתכון:
פסטה רוזה
מצרכים:
לרוטב:
3 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק
1 כף פפריקה מתוקה
20 עגבניות שרי חצויות
1 כף גדושה מסקרפונה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
במחבת עם שמן זית מאדים שום ומוסיפים תבלינים ורסק. מערבבים היטב ומוסיפים שרי חצויות. מביאים לרתיחה ומכסים. אחרי חמש דקות מסירים מכסה מנמיכים להבה ומבשלים תוך ערבוב למשך עשר דקות. מסירים מהאש ומוסיפים מסקרפונה. מערבבים היטב.
מניחים את הפסטה שבושלה ומערבבים. מגישים פרמזן מגורר.