קבלו את החתיך החדש שלי: סיר יציקה 100%, ציפוי כפול שמתנקה בשניות, מתאים לתנור, לגז ולאינדוקציה ומכין בתוכו פסטה קציצות דגים ברוטב עגבניות שרי וחצילים שנקטפו בגן עדן. וכעת מתכון:
פסטה קציצות דגים ברוטב עגבניות שרי
מצרכים:
700 גר' דג טרי נקי מעור ועצמות (השתמשתי בסלמון ולברק)
1 בצל סגול
2 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
מלח ופלפל
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
3 עלי מרווה
2 פחיות שימורים עגבניות שרי קלופות (אפשר גם עגבניות מרוסקות)
1 חציל פרוס לקוביות ומטוגן קלות בשמן זית
2 כוסות פסטה שאתם אוהבים (לא מבושלת)
2 כוסות מים רותחים
מלח פלפל
פלחי לימון להגשה
אופן ההכנה:
דגים, בצל, שום, פטרוזיליה לקצוץ בסכין או כמה פולים מהירים במג׳מיקס.
מוסיפים שמן זית ותיבול, צרים קציצות וצורבים בשמן זית על הפלנצ׳ה בשני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג.
בסיר מחממים שמן זית, שום ומרווה. מוסיפים עגבניות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ופסטה.
מבשלים על אש גדולה. אחרי 3 דק' מוסיפים קציצות וחצילים ומערבבים.
מבשלים עד שהפסטה מבושלת והרוטב מצטמצם.