פסטה סלק או כמו שהילדים קוראים לה: פסטה סגולה.
המנה הזו צבעונית, עשירה, טעימה בטירוף וסופר קלה להכנה. האמת שהתחלתי להכין אותה כשצילמנו את הספר שלנו, ורציתי להדגים איך ילד עלול להירתע מירק מסוים (סלק), אבל להתאהב בו כשהוא מגיע במצב צבירה אחר. במקום להחביא את האוכל ולהעלים אותו במנה מסוימת, חשבתי שיהיה מהמם שהמנה כולה תהיה סלק אבל במרקם כזה שהילדים לא יוכלו לסרב לו.
פסטה סלק
מצרכים:
1 חבילת ספגטיני מבושלת כמו שצריך
לקרם סלק:
3 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל לבן קלוף ופרוס לרבעים
4 שיני שום
5 כפות שמ״ז
2 כפות מייפל
100 גר גבינת שמנת 30 אחוז
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בתבנית מסדרים את הסלק, הבצל והשום ומתבלים בשמן זית, מייפל, מלח ופלפל. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל60 דקות ועד שהסלק רך.
מעבירים את כל תכולת התבנית לבלנדר ומוסיפים גבינת שמנת. טוחנים לקרם חלק.
יוצקים את הקרם על הספגטיני ומערבבים. מגררים פרמז'ן ובתאבון!
תגובה אחת
הי, רוטב הסלק לפסטה טעים מאוד, הוא יצא מאוד סמיך. איך אתה מציע לדלל אותו?