בסוף תהלוכת הטרקטורים המסורתית לכבוד חג השבועות, היינו מתאספים כל הכפר ברחבת הדשא הירוקה מול האנדרטה לחללי הישוב. ככה זה בארץ. שכול ושמחה מהולים זה בזו לנצח. היינו קופצים מהטרקטורים ששקושטו בחציר, זורקים אחד על השניה שקיות ממולאות במים, רוקדים וכמובן אוכלים. היו מסדרים שולחן ארוך ארוך ועליו מאכלי אייטיז אייקונים. במחבת ישנה ודי כעורה תמיד הייתה מונחת פסטת גבינות מהמשק של הכפר. הגבינות היו מופלאות אבל הפסטה אוי הפסטה. דביקה. עשויה ברמות. איבדה כל צלם וצורה. זה היה דומה לדייסת פסטה לבנה. וזה היה בדיוק בטעם של זה.
כששמרית ביקשו מתכון לחג ידעתי שאני הולך לנצל את דפי הפסטה הטרייה שלהם להכנת פסטה במילוי שני צבעים, טעימה ברמות ושתחזיר עטרה ליושנה.
פסטה ממולאת לשבועות
מצרכים:
מילוי פולנטה:
1 פחית גדולה של גרגרי תירס (אפשר גם טרי וגם קפוא)
חלב בדיוק לכיסוי התירס
1/2 כוס פרמזן מגורר
מלח ופלפל שחור
מילוי מסקרפונה:
1/2 חבילת מסקרפונה
1/4 כוס פרמזן
לרוטב:
100 גר חמאה
3 ענפי טימין
אופן ההכנה:
בסיר מניחים את התירס והחלב. מביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות. מסננים (שמרו את החלב) וטוחנים חלק. אם יש צורך תוסיפו מעט מהחלב.
מעבירים לשק זילוף ולחצי שעה קירור
מערבבים מצרכי מסקרפונה ומעבירים לשקף זילוף ולמקרר.
פורסים מהבצק המוכן מלבנים.
בקצה העליון מזליפים פולנטה. בקצה התחתון מזליפים מסקרפונה.
מגלגלים משני הכיונים כמו נקניק עד למפגש ביניהם.
בעזרת מקל עץ קטן מהדקים קצוות וחותכים שאריות.
במחבת ממיסים חמאה עם טימין. מוסיפים כף מי בישול הפסטה.
מבשלים את הפסטה ומעבירים למחבת.
מלח. פלפל. ולצלחת
חג שמח❤️❤️❤️
פרסום ממומן בשיתוף שמרית @shimrit_baking
2 תגובות
צר לי אדון מילר, אבלן מאכלי חלב לא אצלי כי לא יכולה לעכל חלב. עושה בעיות במעיים. אבל אתה מכיר בעיות במעיים אז למה אתה לא נותן איזה תחליף לחלב מחלב אלטרנטיבי? וגבינה אלטרנטיבית?
מה את רוצה מהחיים שלו? המתכון אמור להיות טעים ולא עם טעם אלטרנטיבי.
אני לא מעכלת טוב חומוס, מסכנת את הסביבה כשאוכלת אותו ובן זוגי לא רוצה לישון בתנור הולנדי אז אחפש לי מתכון ללא חומוס.
בטוח שיש לו מתכונים אלטרנטיבים עם חלב שנסחט מעטינים של אגוז קשיו וטופו שמצמיח עטינים לגברים.